Hava Durumu

Cihannüma, Milli Gençlik ve Ali Yılmaz

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 07:02

Bir taş at. Bir taş daha at.

Bir şiir ateşle. Bir yumruk yükselt. Sesini yükselt. Bir çocuk yetiştir. Duvara bir slogan yaz.

Şehitleri an. Bir hayal kur. Bir barikat kur. Tarihine sahip çık. Sokaklara sahip çık. Bir slogan at.

Bir kurşun at. Bir tohum ek. Bir ateş yak. Bir cam kır. Terle. Bir bildiri bastır. Bir yara sar. Bir dosta sevgi göster.

Silahını temizle. Hakikati söyle. Bir miting düzenle. Gökyüzüne bak. Bir hücreyi ziyaret et.

Bir savaş esirini kurtar. Bir plan yap ve bir ümit.

Bu sözlerin sahibini tanıyorsunuz değil mi?

Malik El-Şahbaz yani Malcom X.

Onun hedefi, amacı, ideali, rüyası, hülyası, hayali yukarıda anlattıklarından ibaretti.

Necmettin Erbakan da Malcom gibiydi, hedefe yürüdü, ne aldatan, ne de kandıran oldu. Tekeden süt çıkmaz diyenlere inat, bu ülkede ezberleri bozdu, adamlar yetiştirdi.  Şimdi, attığı adımlara bakınca, 'Yaratıcı'nın' rızası için çalıştığı daha iyi anlaşılıyor.

***

Evvelki akşam, bazılarının duygularının arşa yükseldiği, ama herkesin ayakta alkışlaması gereken, Cihannüma Bursa Temsilcisi Ali Yılmaz ve birkaç arkadaşının gerçekleştirdiği, Milli Görüş'ün tornasından çıkmış, tek gayeleri Allah'ın rızasını kazanmak olanların bir araya geldiği ahde vefa gecesi, gökyüzüne bir kez daha bakılmasına sebep oldu.

Kısacası, Milli Görüş Hareketi'nin Lideri (Merhum) Prof. Dr. Necmettin Erbakan, bu toplantının ana gündem maddesi ve hatırlanan kişisi oldu.

Bursa'da...

Tarihine, sokaklara sahip çıkanlar, 'bir gençlik, bir gençlik' idealiyle hedefe yürüyenler,  Cihannüma'nın çatısı altında anıldı; sağ olanlar bir araya geldi, kucaklaştı, hüzünlendi, 'yola bıraktıkları aziz ve mübarek' işaretlerin kıymeti bir kez daha gündeme geldi.

Toplantıya katılanlar, Milli Görüş'ün çatısı altında insanlığa hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden,  Milli Selamet Partisi'nin kurucu İl Başkanı Kenan Mengüç'e büyük ilgi gösterdi. Mengüç, ilerlemiş yaşına rağmen, konuşması sırasında ilk günkü azim ve gayretinin fotoğrafını verdi.

Kenan Ağabey, anılarını anlatırken Şevki Büyükokuroğlu,  Ali Çitli, Ömer Hamamcıoğulları, Zeynel Durak, Nail Dural, Alaattin Battal, Şükrü Sayın, Necmi Akosman, Osman Korkmaz, Sami Işık, Münir Cengiz, Mehmet Karakoyun, Mustafa Baykal, Mustafa Kütahyalıoğlu, Şakir Çini, Ömer Baydemir ve ismini yazamadığım çok sayıda dava adamı, göz yaşlarına hakim olamadı.

Ağabeyleriyle, kardeşleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığına şahitlik yaptığım.

Bir önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, davaya yük olmayacak şekilde hareket edip, davanın üzerinde yükü alan bir anlayışın tekrar tesis edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde ısrarla durduğu,  "İmanına, inancına, maneviyatına sahip olan bir gençlik. Sanatıyla, kültürüyle, ilimde ve fende öncü bir gençlik" sözünü hatırlattı.

Milli Gençlik Vakfı'nın farklı kademelerinde görev alan Maarif Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kabaktepe, saçlarına ak düşse de, koşa koşa geldiği ahde vefa gecesinde yaptığı konuşması sırasında, 'heyecanından bir şey kaybetmedim' mesajını verdi.

Evet, Cihannüma Bursa Temsilciliği, bugüne kadar bu şehirde yapılamayan bir buluşmaya imza attı.

Başkan Ali Yılmaz, konuşmasında liyakatten bahsetti, inandığı davanın siyasi hedeflerle sona ermediğini, dünyevi amaçlara endeksli olmadığını söyledi.

Kısacası Yılmaz,

Unutanlara, gençlere, yolunu şaşıranlara gönüllerin nasıl alınması gerektiğini duayenler vasıtasıyla gösterdi.

Tarihi buluşmada herkes şunu dile getirdi: Bir kere daha silkinmeye, düşünmeye, sokaklara sahip çıkan fedakar adımlara ihtiyaç var.

***

TÜZDEV BEYİN GÖÇÜNE SET OLACAK

Gençlere sahip çıkmanın yolu, onları yeteneklerini keşfetmekten geçiyor.

Tabi bu adımı atarken, bireyleri ötekileştirmemeye de özen gösterilmeli.

Şimdi,

Kısa adı TÜZDEV olan Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı, bu toprakların değerlerine sahip çıkan projeler ortaya koyuyor.

Vakfın Bursa Şube Başkanı Bilal Özdemir, TÜZDEV'in  amacının beyin göçünün önüne geçmek olduğunu söyledi.

Üstün zekalı çocukları bu çatı altında toplayıp, yeni cevherleri, yeni nesil bilim insanlarını ülkemize kazandırmak için yola çıktıklarını ifade etti.

TÜZDEV'in gaye ve hedefi, hepimize heyecan verdiğini belirtmek isterim.

Bu arada...

Bugün vakfın Genel Başkanı Dr. Kemal Tekden, vakfın Bursa şubesinin açılışına katıldıktan sonra, saat 19,00'da, Plaza 16'da konferans verecek. 

***

BİR SÖZ

Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım.

Necmettin Erbakan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.