Hava Durumu

Celil Çolak'tan Bozbey'e yaylım ateşi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2017 10:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 10:15

Özlediğimiz, istediğimiz, hatta hayal ettiğimiz bir gerçek var, "makam ve mevki peşinde değilim" sözcüğü.

Böyle sözcükleri, cümleleri duymak bizleri gelecek adına sevindiriyor.

Referanduma sayılı günler kala hiçbir seçim döneminde karşılaşmadığımız sessiz bir ortam söz konusu.

Çok şükür, gürültü, patırtı yok.

Son yıllarda moda olan ve beğeni toplayan seçim "Çadırları" var. Başka... Çay var, sohbet var, tabi ki propaganda da var.

Olması gereken de bu zaten. Şairin dediği gibi; insanlar gider, milletler kalır.

Ancak, bu sessizliği Celil Çolak'ın açıklamaları bozacak.

***

Geçen gün AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı, Beşiktaş'ı ele avuca sığmayan bir takım haline getiren Şenol Güneş'in Bursa'daki ikizi dediğimiz Celil Çolak'la sohbet ettik.

Celil başkan kendinden emin olduğu kadar sandıktan da yüksek oranda evet çıkacağına kesin güzüyle bakıyor.

Celil Çolak'a seçim çalışmalarıyla ilgili yönelttiğimiz sorulara ve seçimden sonra bile konuşulacağını tahmin ettiğim yanıtları verdi.

Yani, seçim öncesi veya sonra "sessizlik" bozulacak.

Mesela, Nilüfer'de sakin bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kimse bizi rahatsız etmiyor, provokasyonlar yaşanmıyor dedi.

Başka, MHP'den endişeleri olduğunu, sandıkta kırılganlık yaşanabileceğini belirtti. Hani meşhur bir söz var, "görüne köy kılavuz istemez" referandumda işler Bahçeli'nin istediği gibi gitmediği belli.

***

Tabi, söz döndü dolaştı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e geldi.

Çolak, Bozbey'i Nilüfer'de referandum çalışması yaparken görmediğini,göremediğini ilçesini bırakıp İznik'in köylerinde çalışma yürüttüğünü söyledi.

Ardında da bombayı patlattı. Bozbey'in meclis toplantılarında yaptığı konuşmaları, yani tutanakları yakında kamuoyunla paylaşacağını belirtti.

Neden böyle bir adım atıyorsun sorusuna da "söyledikleri birbirini tutmuyor" da onun için dedi.

Konuştukça açılan Çolak, Nilüfer Belediyesi'ni Bozbey'in yerine hanımının yönettiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partililerin tek adam eleştirilerine, Mustafa Bozbey'i örnek göstererek verdi ve"asıl tek adam Bozbey. Kimse onun attığı adıma, yaptıklarına, eşini koltuğuna oturttuğuna karışamıyor" diyerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'le belki de seçimden sonra yaşanacak bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Bakalım Başkan Mustafa Bozbey, Celil Çolak'ın iddialarına ne diyecek, ne zaman cevap verecek?

* **

FARUK ÇELİK BURSA'NIN AĞABEYİ

Kim ne derse desin, Bursa siyasetine damga vuran isimdir Faruk Çelik.

Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak'a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in AK Parti Genel Merkezi'nden ziyade bizzat Beştepe'nin talimatıyla Bursa'da referandum süreciyle ilgili görevlendirilmesine nasıl bakıyorsun dediğimde, "çok olumlu ve doğru bir karar" diye yanıt verdi.

Tabi, Faruk Çelik'in vatandaşın sandığa gitmesine yaklaşık iki hafta kala Bursa'ya gelmesi, bana göre evet oranında sıkıntıların olmasından kaynaklanıyor.

Şu var ki; her ne sebepten olursa olsun Faruk Çelik'in siyaseti öğrendiği, yükseldiği şehre, şehrine geleceğinin duyulması bile heyecan meydana getirdi.

Mesela Celil Çolak bile, Faruk Çelik isminin Bursa için çok isabetli olduğunun altını çizerek şöyle dedi: "Kim ne derse desin Bakanımızın yeri Bursa'da çok farklı. Onun boşluğunu kimse dolduramadı, dolduramaz da" dedi.

Siyasette doğru kararlar vermek çok önemli, hele Bursa gibi bir yerde daha da önemli.

Her zaman dile getirdiğim gibi... Ki bu görüşüme Celil Çolak da katıldığını belirtiyor; Hamzabey'in sokaklarını bilmeyen birisini veya birilerini Bursa'dan aday yaparsanız, yemin ederim Muradiye'yi bulamaz, sokaklarında kaybolur.

Sonra ne mi oluyor, küskünlükler ve dargınlıklar...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.