Hava Durumu

Bursa'nın tanıtım elçileri;  Oryantiringçiler    

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2017 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 09:28

Gezdikleri, adım attıkları her yerin, her mekânın tanıtımını yapıyorlar.
Doğayı koruyor, sahip çıkıyorlar.
Bursa'mıza çok farklı bir yerden bakan Zeyniler, 2 gün boyunca süren Oryantiring Maratonuna ev sahipliği yaptı.
Bilmeyenle, duymayanlar için,
Oryantiring; harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih ediliyor.
Bu şehirde yaşayanlara Zeyniler "balkonu" nerede diye sorsak, birçoklarımız inanın doğru cevap veremez.
Ama Oryantiring Federasyonu bu doğa harikası yerin hem tanıtımını yaptı, hem de organizasyon düzenleyerek gençlere, genç kalanlara farklı bir alanda spor yapma imkânı sağladı.
Bizim gazeteden Ömer Karakaya ve Ayşegül Sever, doğal botanik park Zeyniler'de düzenlenen etkinliklere katılarak şehrimizin tanına bilirliğini artırmak adına hazır bulunarak haberler yaptılar. 
Geçen hafta, şehrimizin tanıtımına katkı koyan Oryantiring Federasyonu'nun Sportif Direktörü Veysel Güler'le; buz gibi suları, büyülü vadisi ve çeşit çeşit meyvelerin yetiştiği Zeyniler'de sohbet ettik.
Veysel Bey, Türkiye'nin farklı illerinden maratona gelenlerin olduğunu, ancak Bursa'dan bu spora ilginin olmamasıyla birlikte, katılımın da gerçekleşmediğini söyledi.
Öncelikle kendilerine sponsor olan Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi'ne teşekkür etti. Ayrıca, BURKON ve EON turizmin desteklerinin yanı sıra Teleferik işletmesiyle birlikte AFAD'ın katkıları kendilerine güç kattığını ifade etti.
Maraton için farklı illerden gelen sporcular, bilinenin aksine, Uludağ'da sadece kış turizminin olmadığını, her mevsim görülebilen baş döndürücü güzelliklere şahit oldular.
Hayatlarında isimlerini bile ilk defa duydukları Kurbağa Kaya ve Sarıalan'ın olağanüstü havasını, tabiatını, gece olduğunda avuçlarında hissettikleri yıldızları doya doya seyrettiler.
Tabi ki, dedemizin mirası Cumalıkızık'ı...
Veysel Güler, yaptıkları bu farklı spor dalıyla birlikte tarihe ve saklı kalmış cennet köşelerine dikkat çektiklerini dile getirdi.
Aslında böyle adımların sayısı artması gerekiyor. Doğayla bütünleşerek spor yapmayı teşvik etmekle birlikte, çok doğru bir şekilde tarihin ve saklı kalmış bahçelerin ortaya çıkmasını sağlıyorlar.
Veysel Bey'i ve ekibini, şehrimizin tanıtımına katkı koyduklarından dolayı kutluyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.