Hava Durumu

Artvin günü mü, Kastamonu günü mü?

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2017 10:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 10:04

Reklam ve tanıtım vazgeçilemez, ötelenemez bir bütün.

Bahar geldiğinde fuarlar, etkinlikler, panayırlar bir biri ardından papatya gibi ortaya çıkıyor, şehirlere renk katıyor.

Tabi, bu rengi halka fark ettirmek başlı başına bir marifet ve başarı.

Yıldırım Belediyesi'nin başucunda, bayrak alanında 10 gün süren Artvin günleri dün sona erdi.

Şunu kesinlikle biliyorum ki; yönettiği ilçeye hem renk hem de heyecan katmak isteyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, makamında çok oturan bir insan olmamasına rağmen,  odasının penceresinden başını uzattığında, Artvin Günlerine ilginin bu kadar az olabileceğine hayret etmiş, şaşırmış ve iyi niyetinin suiistimal edildiğinden dolayı üzülmüştür.

Düşünsenize Artvin günleri başladıktan 5 gün sonra kiraladığı çadırdaki malzemelerini toplayıp, burasını terk eden esnaflar olmuş.

***

Çadırları, büyük hayallerle hemen belediyenin altında oldukları için kiraladıklarını söylediler, konuştuğum esnaflar.

Kendilerine, Artvinli esnafın büyük ilgi göstereceğini cilalayarak, ballandırarak anlatmış Tiftik Organizasyonun yetkilisi.

Ama gelin görün ki, in-cin top oynamış Artvin günlerinde.

Bakın burada çadır kurduğuna bin pişman olan esnaflar neleri itiraf etti:

"Sabah 10'da açıyoruz tezgâhları ama öğlene kadar kimse gelmiyor. Allah'tan öğlen paydosunda Yıldırım Belediyesi personeli biraz olsun buraya hareketlilik kazandırıyor. Akşamüzerine doğru insan trafiğinde biraz olsun hareketlilik başlıyor. Yalnız onlar da öte tarafta yapılan konser için toplanan kalabalığın buradan geçmesi ile gerçekleşiyor. Gerçi bu da yeterli gelmediği için cirolar yerle bir. Geçtiğimiz yıl burada ilki gerçekleşen Artvin günlerinde işlerimiz bereketliydi; iş yapmış, memnun kalmıştık.      Bu sene tanıtım sıfır, Belediye Başkanı'nın iyi niyetini birileri suiistimal ettiği ayan beyan ortada. Zaten burada bulunan birçok esnaf Artvinli değil. Organizasyon sahibi Kastamonuluları getirmiş. Onlar da burada Artvin ürünü diye başka şeyler satıyor. Kaliteli ürün bulmak zor, koskoca alanda 4 tane Artvinli esnaf var. Onlar da Bursa'da ikamet edenler. Artvin'den gelen kimse yok. Hepsi çakma!"

Sanırım bu açıklamalar yeterli.

Düşünsenize Artvin günlerinde, Artvin'in meşhur Gorcolo Peyniri yok.

Ne var?

Artvin günlerinde, Kastamonulu esnaf!

Bu ne Allah aşkına!

Yaklaşık 3 saat çadırları gezdim. Bazılarında oturup dertli esnafı dinledim, yemin ederim abartarak konuşanını görmedim.

Hatta bazıları, "söz verdik onun için son güne kadar bekleyeceğiz" diyenlerle konuştum.

Yani geçtiğimiz yılla, bu sene arasında yüzde 60 fark olduğunu söyledi esnaf.

Tiftik Organizasyona nazı geçen Kastamonulular burada çadır kurmuş, kısacası çakma Artvinli olmuşlar!

Unutmadan, Bursa'da 700 bine yakın Artvinli oturuyor. Ancak buraya 5 bininin dahi gelmediğinin altını çizdi mağdur olmuş dertli esnaf.

Yurdumuzun birçok ilinde fuarlara, farklı etkinliklere katılan Artvinli bir bal satıcısı, "günde 10 kilo bal bile satamıyorum, böyle organizasyon mu olur?" diye tepki gösterdi.

Tanıtım yok, reklam yok.

Metre karesi bilmem kaç bin liraya kiralanan çadırlarda sık sık elektrikler kesilir,  son yağan yağmurda su basar ama olsun, kimin umurunda.

Hele içinde kara kara düşünen insanlar...

Sahi burası Artvin günleri miydi, yoksa Kastamonu mu?

Zarar eden esnafın kafası karışık durumda da!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.