Hava Durumu

Alinur Aktaş ve ayakkabı boyacısı

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2017 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 06:45

Şöyle bir düşünün.

Ortalıkta daha seçim yokken, herkesin derdi geçim, aş ve iş olduğu bir dönemde; Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine atanan kayyuma yol göstermek, gülmeyi, tebessüm etmeyi öğretmek için AK Parti Genel Merkezi Başkan Alinur Aktaş'ı koordinatör olarak görevlendirmiş.

Şu da bir gerçek ki...

Birçoklarının, Aktaş'ın Doğunun farklı tepelerinden birisi olan Doğubayazıt'a atandığından haberi bile yok.

Ankara Başkan'a verdiği görevden emin, görevi alan da kendinden emin...

İnegöl'ün Mahmudiye Mahallesi'nde gezer gibi, kahvelerinde çay içer gibi gezmiş Doğubayazıt sokaklarında.

Gözlerinin içine bakmış, ötekileştirilen, hor görülen, küçümsenen ve aldatılmak istenen Doğubayazıtlı gençlere, erkeklere, annelere, ablalara ve çocuklara.

***

Orijinal fotoğrafa bakmamız ve bakabilmemiz için.

Bizi de Koordinatörlük yaptığı Ahmet'i Hani'nin şehrine davet edip, şehri görmemizi istemişti Aktaş.

Alinur Aktaş, güneşin farklı bir şekilde aydınlattığı şehre bizi getiren araçtan inince, Doğubayazıtlı Kürt çocuklarının, amcaların, dedelerin etrafını sardığını gördüğümde daha anlamış; ışığın doğudan yükseldiğine bir kere daha şahit olmuştum.

Hele o ayakkabı boyacısı çocukla ve onun arkadaşlarıyla yaptığı sohbet; çarşının göbeğindeki samimiyet unutulacak gibi değildi.

Yani, Doğubayazıt sokaklarında Alinur Aktaş'a gösterilen sevgi ve muhabbet bir şeylerin habercisiydi.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarda metal yorgunluğunun olduğunu söylemesi ise aslında bazılarının kavrayamadığı büyük kapının aralanmasıydı.

Ve Erdoğan Bursa'nın da aralarında bulunduğu belediye başkanlarının istifasını istemesinin ardından, herkes bir şeyler söyledi, başkan totosu oynandı.

Şu bir gerçek ki, bu ülkede gönül kapısını aralayanlar, halkla yakın temas kuranlar ve kucaklaşmasını becerenler başarılı oldu.

Bürokrat penceresinden bakanlar, kasıntılı, çatık kaşlı olanlar ise algılar, anketler yaptırmalarına rağmen, Beştepe'den onay alamadılar.

Evet, kadim şehir Bursa'yı 2019'a taşımak için göreve getirilen, Doğubayazıtlı ayakkabı boyacısıyla kadim muhabbet kuran Alinur Aktaş oldu.

Emirsultan'da başlayan yürüyüş, kentin ulaşımının elden geçirilmesiyle devam edecek.

İnegöl'ün sokakları kadar iyi bilmese de, Muradiye'de, Hamzabey'de, Kiremitçi'de , Hocahasan'da yabancılık çekmeyecek, sıkıntıları, dertleri dinleyecek. 

***

He bu arada Aktaş, kendilerini göstermek için fırsat kollayan protokol ve ziyaret takımını Merinos platosunda toplu halde kabul edilecekmiş.

Vallahi çok doğru bir hamle, Bursa'nın ıvır zıvır işlerle kaybedecek vakti yok artık.

Bereketli sofralardan çıkacak projelere ihtiyacı var.

Haydi Bismillah...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.