Hava Durumu

Tembel taşeronlar

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2017 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 09:21

Birkaç yıl önce DAEŞ teröristleri Rakka'ya güya saldırdığında, Irak ordusunun tek bir mermi ile mukavemet göstermeden, şehri teslim etmesini seyredin, vesayet savaşının devletler nezdinde bile olduğunu seyretmiştik.

  Bence şimdi yaşananları daha iyi değerlendirmek için resme, biraz daha eskiye giderek bakmak lazım.

  - ABD Irağı işgal edip, Bağdat a girdiğinde Saddam ile beraber Sünni egemenliğine de darbe vurdu ve bölgede İran'a düşman iken !!! İran'ın elini güçlendirdi. Barzani'ye kuzeyi İran'a güneyi paylaştırdı. Sünni nüfuzu da İran'ın başına bela bıraktı.

  - Vesayet savaşında Rakka gibi şehirler el değiştirirken, güya birbirine düşman Haşdi Şabi, ırak ordusunun tek mermi mukavemet göstermeden şehri teslim ettiğini seyrettik.

  - Suriye'nin kuzeyinde de DAEŞ'in alan açıp, yerine PYD'nin alan hakimiyetini almasını izledik.

  - Barzani'nin kendine attığı çelme, referandum sonrası Kerkük'ü savaş naraları atarken, salya sümük yine tek mermi atmadan DAEŞ'in bile önünden kaçan ırak ordusuna teslim edişini izledik.

Ki PKK'nın alana indiği şehirde konuşlandığı malumunuz.

   Barzani'nin kendisine vaad edilenleri almamasından abilerine dargınlığı, dolayısıyla ABD'nin sakıncalı listesinde olduğunu da düşünürsek;

  ABD, bölgede ki en sadık tetikçisi PKK'ya alan açmak için Kerkük e - tuvalete giderken bile icazet alan - ırak hükümetine hamle yaptırıp, DAEŞ'e karşı yaptıkları gibi kuzu kuzu PKK'yı teslim etmeyeceği, asla olmaz ihtimal midir? Bence değil.

  Bu inşallah olmaz ihtimalde biz kuzey Irağa askeri müdahale ettigimizde, açıktan savasacagimiz saflara İran'ı perde arkasında Rusya yı ekleyebilir miyiz?

  Satranç ta hamle tek ihtimalle yapılmaz. Bu oyunda karşı taraflara (ABD-Rusya-İran-İsrail ve binekleri Avrupa Birliği ülkeleri ) nazaran farkımız, oyunu oynayan da, yenen taş da, saldıran da biziz. Vezirde şahta piyonda biziz. Oyun tahtası da bizim topraklarımız.

  Onlar dahasını kazanmak, biz var olmak için mücadele edeceğiz.

  Neyse ki farkındayız. Bu dağa ilk kar yağışı değil. Bi iznillah, ayıyı boğazlar, ciğerini yer, postunu giyeriz.

  Yapmadık mı hiç? Ha yapmadık mı?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.