Hava Durumu

Ambargo delmek, ABD, çamur

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2017 10:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 10:03

ABD , Rıza Zarrab üzerinden ekonomik ceza kesme davalarını başlattı. "Siz İran'la ticaret yapıp, bana gelecek parayı kazandınız, şimdi şu ya da bu yolla o paraya ben çökerim diyor."

Önce ABD Avrupa Yahudi şirketleri ne yapmış , ona bir bakmak lazım... 

Citibank, Deutsche Bank, Merrill lyne, HSCB Standard Chartered... 

Sadece HSCB'nin alt kuruluşlarının ( ABD'deki kuruluşları ) 25 bin işlem ile 20 milyar dolarlık işlem yaptığı ifşa oldu. 

JP Morgan İran'da otoyol ve metro yapımında yer aldı; hatta buraya kredi bile sağladı. Buradan yapılan altın ticaretinde de adı geçti. İfşa oldu.

Fidelity Management aracılığıyla 2011 e kadar İran'dan direkt ABD'ye günde 2.5 milyon varil petrol alındı. İfşa olunca günde 1 milyon varile indirildi. 

Ambargonun en sıkı dönemlerinde, ABD bizzat kendisi İran'a Irak - İran savaşında silah sattı. Ki Arap devletleri aracılığıyla Saddam'ın arkasına geçip, para taahhüt ettirdi. Saddam vaad edileni alamayınca, alacağını tahsil için Kuveyt e girdi. Körfez Savaşı ve bugünlere gelindi, Ortadoğunun hali ortada. ...

ABD, İngiltere, Almanya bunların elemanı alt ülkeler,  bir kaç tefeci ailenin çalışanı. 

Savaşlar, ideolojiler, rejimler, seçimler, hükümetler...

Dünyada dönen para kaynak, değer addeden ne varsa, elde etmek için, kullanılan araç. 

Kısa bir dönem bunlara akacak para çeşmesinden Anadolu'da kalan bir kaç damlayı istiyor.

Dünyada oluşturulan para akışı sisteminde, babana  bile göndereceğin dolar ABD'nin Euro İngiltere'nin cebine girip çıkmadan, babana ulaşmıyor. Yani metazori ile buradan çıkacak sonuca göre ya bir kaç bankamızı feda edecek kapatacağız ya da işlemleri kapanıp üzerinden geçecek her kuruşa ABD, İngiltere el koyup gasp edecek.

Bence asıl sorun şu; orada olan mal alınıp satılmış, parası ödenmiş, bir namzet barbarca 'yapamazsın' demiş, alınan satılan meşru. Para onun cebine girmediği için suç olmuş . Neden o öyle diyor?

Bizim bu olaya bakışımız, birilerini sevip sevmediğimiz ile alakalı... 

Bizim, devletimize milletimize dışarıdan yapılan her haksızlığa şucu - bucu demeden yan yana durarak, göğüs gerebildiğimiz an kazandığımız andır. 

Çünkü bedeller canla malla ödetilirken o ayrımı yapmıyor dünyanın kanserli hücreleri. 

Vesselâm...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.