Hava Durumu

Komşu! (2)

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 07:30

Yeni Türkiye'nin Deniz Gücü'nün millileştiğini ve bu güce dayalı milli donanmamızın olduğu gerçeğini kabullenmek son gündem itibariyle elbette kolay olmasa gerek.

Yalnız, geçtiğimiz aylarda Yunanistan Doğu Akdeniz'de ister istemez Türkiye realitesi ile yüzleşmek zorunda kaldı.

Mavi Vatan deniz sınırını belirleme çerçevesinde Libya ile imzalanan mutabakat sonrası çaresizcebizişikayet eden komşu, istediğini alamayınca mecburen kendi işini kendi gördü.

AB, NATO ve BM tarafından yasadışı olarak görülen darbeci ajan eskisiHafter'i destekleme kararı alarak kendisiyle ön anlaşma imzaladı.

Bu haberin akabinde, yeni bir çağa kapı aralayan savunma sanayiimiz Denizcilikte üstüne koyarken, Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından açıklanan Yeni Tip Denizaltı Projesinin ilk yerli denizaltısı Piri Reis'i Gölcük'te suya indirilmişti bile. Aynı gün verilen müjde ise, 2027'ye kadar 5 yerli yapım denizaltının daha donanmaya kazandırılacağı şeklinde idi.

Bu gelişmeler Yunanistan ve Güney Kıbrıs medyasında büyük yankı uyandırdı.

Yerli silah İHA ve SİHA'lardan sonra yerli denizaltı projesiyle şaşkına dönen Yunan medyası, Türkiye'yi manşete taşıyarak, derhal yatırımlar arttırılsın çağrısında bulundu.

Türkiye'nin 28 Şubat'ta sınırlarını açarak Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere engel olmayacağını bildirmesiise; Yunan Faşistleri iyice çileden çıkarttı.

Suriyeli göçmen krizininfailini Türkiye olarakempoze eden Yunanlı neşriyat haber ajansları, aşırı sağ fikirleriyle tavan yapan siyasilerin ekmeğine yağ sürüyordu.

Avrupa Parlamentosunda ırkçı Yunanlı vekil Ioannis Laos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda ateş püskürerek bayrağımızı yırtma cüretini dahi göstermişti.

Bu provakasyonla bile halkın gözünü boyadılar. 

Aşırı sağ oyları % 5'lerden % 15'lere çıktı.

Yunan siyasetinde hiç eskimeyen figür,"Suçu Türkiye'ye at kurtul" sloganı, ülkeyi yine galeyana getirerek gerçeklerle yüzleşmekten alıkoydu.

2008 Küresel krizinde 11 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 600 bin kişi işsizlik yüzünden Avrupa'ya sığınmıştı.

Bu durumun mevcut iş gücü ve beyin göçünü tetiklemesi Yunanistan'ın geleceğine pranga vurdu.

Düşük doğum oranları nedeniyle ülkenin nüfusu yıllardır artıya geçemedi.

Hayal perdesinin usta aktörü Miçotakisise,şu durum da bilehedeflerinin dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer almak olduğunu dile getirdi belki kendisi dahi inanmadan.

Dünya ekonomi sıralamasında halen 50'nci sırada olan ve istihdamda büyük yıkımlar yaşayan bir hükümetin,bu masallara itibar edipte suçu hâlâ karşı komşusu Türkiye'ye atması ne acı bir yanılgıdır.

İnsanın "Allah kurtarsın!" diyesi geliyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.