Hava Durumu

Hayat denen rüzgar

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 06:30

Hayat rüzgâr gibidir, rüzgâra biz yön veremeyiz ama yelkenlerin kontrolü bizdedir! Ne yöne gittiğimizi ya biz belirleriz ya da teslim olduğumuz fırtınalar. Atlattığımız her fırtına bizi bir sonraki için tecrübe sahibi yapar. Belki fırtınanın sabahına bitkin uyanırız, fakat her fırtınanın ardından güneş en parlak haliyle doğar bunu da görebilmeliyiz. Evet izler kalır hem de bazen çok derindirler. Hani bir söz vardır ya; "kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz" diye. Aslında tam da budur bizi güçlendiren. Yediğimiz her ayaz bizi soğuğa daha da dirençli kılar. Yaşadığımız her zorluk biz de öyle bir yer eder ki; her fırsatta bize o yediğimiz ayazı hatırlatan bir tecrübe olarak içimize kazınır. Hayatımız bizim irademiz dışında gerçekleşen olaylardan meydana gelir, ama bizim tutumlarımız ve seçimlerimizle şekillenir. Yaşadığımız her şey bir mesajdır, derstir ve hikmettir. Okumasını ve görmesini bilirsek o zaman ferasetli kararlar veririz. Bugün yaşadığımız bir olayın altındaki hikmet belki yıllar sonrası içindir, bilemeyiz.

Verdiğimiz her emek eninde sonunda bize döner, bazen biz göremesek de döner! Karşımıza çıkan her insanın da hayatımızda bir görevi vardır. Hiçbir olay tesadüfen, gelişi güzel yaşanmadığı gibi, hiçbir insan da sebepsiz yere hayatımızda değildir. İnsanlar ve olaylar bizi üzebilir, ama bu bizim izin verdiğimiz ölçüde devam eder. Bizi tekrar tekrar üzen birini düşünün, ona bu fırsatı veren de biz değil miyiz? Ya da biriyle aramızda geçen bir tatsızlık ne kadar sürer? Birkaç dakika ya da birkaç saat, hadi bilemediniz birkaç gün. Biz ise bunun verdiği üzüntü ya da stresi aylarca hatta yıllarca sürdürebiliriz.

Yaşadığımız her olay, karşılaştığımız her insan bir sınavdır. İnsan olup bitenleri ister felaket olarak görür, ister tecrübe. Bu bakış açısındaki fark, aslında hayatımızın gidişatında büyük farklar meydana getirir.

Demiştik ya; "hayat rüzgâr gibidir" diye, işte ya bu rüzgârda oradan oraya savruluruz ya da sağlam adımlarla güçlü durmayı başarırız. Her güçlü duruş bizi daha da tecrübeli ve olgunlaşmış kılar. Evet gerçekten bizi olgunlaştıran yaşadığımız zorluklardır. Yaşadığımız başarılar ve mutluluklar bizi motive eden, zorluklar da bilgeleştiren şeylerdir. Her zor olay ya da insan, bize bir şeyler katmakla görevlidirler. Nasıl ki; insan iltifattan değil de eleştiriden kendini geliştirir işte bu da tam olarak öyle. Yani şunu bilmeliyiz ki; köklü bir çınar gibi esen rüzgarlardan etkilenmemek bizim hayatı olgun karşılamamızdan geçer. Yoksa her yaşadığımızı acı, dert, keder olarak görürsek, en hafif rüzgarla bile zayıf bir fidan gibi savrulur gideriz.

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.