Hava Durumu

Gelişen (!) dünya

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 08:35

Değişen ve gelişen belki de geliştiğini sandığımız dünyada her gün farklı bir haberle uyanmamız ve kapanışı da yine aynı orantıda yapmamız neyin habercisidir? Kıyamet diyenler vardır, insanların hataları diyenler vardır, iletişim araçlarının gelişmesinden kaynaklı diyenler...

Uluslar arası arenada geçmişten günümüze her zaman güç mücadelesi yaşanmış ve bu yaşanmaya devam edecektir. Bu güç mücadelelerinden her seferinde olumsuz anlamda en çok etkilenenler milletler olmuştur. Bu da vazgeçilmeyecek, yaşanan her türlü olayın olumlu olumsuz etkileri milletleri etkilemeye devam edecektir.

Anlattığımız güç mücadelelerinin yanı sıra dini mücadelelere de yer verilmiştir. Buna mücadele dedim çünkü mücadelenin bir usulü erkanı varıdır. Yaşanan bu dini mücadelelerde yani sahip olunan, inanılan, iman edilen dini yayma mücadelelerinde; savaşlar, müzakereler, anlaşmalar vs. bir çok olayla karşılaşılmıştır. Fakat bunlarla birlikte hiç kimse Camii, Kilise, Havra başta olmak üzere kimsenin ibadethanesine saldırmamıştır.

İbadethaneler dinlerin kutsal mekanlarıdır. Osmanlı Devleti de Feth ettiği yerlerde ki kiliselerin orijinal yapısını bozmadan o kişilere zarar vermeden "kılıç hakkı" dediğimiz tabirle o beldenin en büyük kilisesinin camiye çevirmiştir. Bununla birlikte oranın halkına istediğiniz dini yaşamakta serbestsiniz diyerek hoşgörü timsali göstermiştir.

Geçmişten günümüze yapıyor olduğumuz yolculukta geçmişten kurtulup günümüze baktığımızda açık ara farklar gözlemleyebiliyoruz!

Yeniz Zelanda'da insanlıktan nasibini almamış birinin haince, kalleşçe Cuma vakti namaz kılan insanların üstüne saldırması bizi derinden etkilemişti. İstenilene engel olarak Yeni Zelanda'nın hükümeti bu olay karşısında tepki göstererek biz Müslümanların yanlarında yer alıp destek gösterdiler. Aynı şekilde Pazar günü Sri Lanka'da ibadetlerini yaparlarken katledilen insanlara yapılan hain saldırılar...

Şimdi soruyorum size bu iki durum arasında ki fark ne?

Yapılan terör saldırılarının her türlüsüne lanet ediyorum. Hangi insanın içine sığabilir masum bir vatandaşı katletmek?

Bu terör saldırısı yine her zaman yapıldığı gibi Müslümanların üstüne yıkılmaya çalışılacak diye düşünüyorum. Siyonist akıllar İslamofobi üzerinden insanları kışkırtmak istiyor. Bu türlü kışkırtmalara inşallah aldanılmaz, yapılan bu operasyonlar bizlerin üzerine bırakılmaz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.