Hava Durumu

Doğa, insan ve icraat

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 07:01


Dünya üzerinde her şey bir denge içerisinde ilerlemektedir. Doğa bir düzen içerisindedir. Kuşlar, çiçekler, böcekler, bitkiler...

Her birinin ayrı bir görevi vardır ve bunlar belli dengeler çerçevesinde gerçekleşir.
Doğada ki canlılardan esinlenerek günlük yaşantımıza döktüğümüz olaylar vardır. Habil ile Kabil kıssasını bilmeyeniniz yoktur. Daha ufak yaşlarda çizgi film olarak da olsa tüm çocuklara aşılanan bir hikayedir. Habil, malını paylaşan, her yönüyle örnek bir insan iken Kabil ise tam tersidir. Şeytanın oyununa gelen Kabil, Habil'i öldürür ve ne yapacağını bilemez. Etrafına bakınırken, yavrusu ölmüş bir karganın toprağı kazarak yavrusunu oraya gömdüğünü fark eder. Böylelikle insanoğlu doğadan bir şeyler öğrenmeye başlamıştır.
Hezarfen Ahmed Çelebi'yi biliyor musunuz? Uçma üzerine güzel tasarılar gerçekleştirdiği ve bu alandan büyük bir bilgi birikimi olduğu için "Hezarfen" ismini almıştır. Kuşlardan gördüğünü kağıda dökerek bilime dönüştüren Çelebi, yoğun uğraşlar sonucu kendisine kanat yapabilmişti. Bu kanatları alıp Galata Kulesi'nden lodosun eşliği ile 3558 metre mesafe olan Üsküdar Doğancılar'a başarılı bir uçuş gerçekleştirmiştir. Yine insanoğlu doğayı örnek alarak bir iş başarmıştır.
Saydıklarım ile birlikte insanoğlunun doğadan esinlenmesi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan icraatlara doğru yönümüzü değiştirelim.
Yunus Balığı; Concorde Uçağı, Gemi Pruvası, Sonar 
Örümcekler - Robotlar, Yarasa - Radar, Nautilus - Denizaltı...
Verdiğimiz örneklere pek çok örnek ekleyebilir havuzu genişletebiliriz. Bu örneklerle birlikte geçtiğimiz günlerde dünya devi bir araba firmasının reklamını da örnek olarak verebiliriz. İlk izlediğimizde ne kadar saçma bir reklam demiş olsak da manası, ilgi çekiciliği ve akılda kalıcılığıyla gerçekten güzel bir reklam.
Ülkemizde de olmak üzere birçok ülkede üst modellerinin makam aracı olarak kullanılmasıyla farkını ortaya koyan bu firma reklam konusunda da farkını ortaya koydu diyebiliriz. Reklamı izlemeyenler için içeriğine inecek olursak, İki adet elin bir tavuğu tutmasıyla reklam başlamaktadır. Beyaz eldivenli iki el ve bir adet tavuk... Bu kadar malzeme ile nasıl böyle bir reklam filmi çekilebilir? (Bu soru da burada kalsın önümüzdeki haftalarda cevaplayacağım.)
Reklam da dediğimiz iki el bir tavuğu tutuyor ve aşağı yukarı, sağa sola olmak üzere yuvarlak yapacak şekilde hareket ettiriyor. Haliyle tavuğun kafası sabit kalıp sadece vücudu oynuyor. Doğal olarak böyle bir içerikle aracında ki özelliği de müşterilerine tanıtmış oluyor. Aslında karşımıza yine Allah tarafından doğa aracılığıyla bize öğretilen bilgi çıkmış oluyor. Bu reklam filmine reklamcıların kullandığı kamera sabitleyici olan gimbalı da örnek verebiliriz.
İnsanoğlu yaptığı icraatlarla övünürken aslında sadece yaratılanları taklit etmiştir. Böylelikle bilgi bize doğa da yaşanan olaylarla öğretilmiştir ve hiçbir bilginin tesadüf olmadığı gösterilmiştir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.