Hava Durumu

Birlikte Başaracağız

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 07:30

Sevmek kadar sevilmek de önemlidir. İnsan sevildiğini anlayınca mutlu olur, şu hayatta ondan iyisi de olmaz belki de. Çoğu zaman sevgi karşılıklı gelişir. Hani bir söz vardır; "Aşk güzeldir karşılığı varsa, karşılıksız da sevilir söz konusu vatansa!" anlatmak istediğimde o misal yani...

Sevmek için uğraşmak, çaba sarf etmek gerekir. Çoğu zaman fedakarlık yapmak, vaktinin çoğunu oraya ayırmaktır sevmek. Karşı taraf çaba harcarken bizimde çaba harcamamızın gerektiği, her işin müşterek yapıldığı bir duygudur aslında. Yapılan bir işte destek olmaktır, durumu fark edip sabredip çabalamaktır.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tt olan hastag çalışmasını bilmeyeniniz yoktur herhalde. Bursa'daki ulaşım ile İstanbul ulaşımını kapsayan birçok tweet atılmıştı ve birçoğunda üzülerek söylüyorum hakaret cümleleri hat safhadaydı. Eleştiriye lafım yok da hakaret neden edersiniz ki be kardeşim. Zorunuz ne? Hakaret ettiğinde ulaşıma indirim mi oluyor bu mudur yani?

Yapılan bu hastag çalışmasından rahatsız olanlar da yok değil. Bu durumdan rahatsız olup sahur sofrasında öz çekim yaparak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a tweet atıp başkanı iftara beklediklerini ve gayretine, çalışmalarına hayran olduklarını belirten arkadaşlar da vardı. Çok takdir ettim vallahi. Bu çocuklar öğrenci değil mi de hakaretetmiyor? Öğrencilik devrelerini hepimizyaşıyoruz. Bazen yol paramız bileolmayabiliyor ama çözümü hakaretle,saldırganlıkla bulmuyoruz öyle değil mi?

Yukarıda sevmekten bahsetmiştim, severken sorumluluk almaktan, bir şeylerden ödün vermekten... Hakaretleri sıralayan, kendilerini aydın sanan arkadaşlar biraz olsun zorlayıp düşünme yetilerini kullanabilselerdi belki anlattıklarımı anlayabilirlerdi ama onlar için hayat kendilerinden ibaret maalesef. Başkanımız Bursa için canla başla aşkla koştururken, birçok şeyden feragat ederken hakaret etmekten öte geçemeyenler bu milletin Bursa'ya duyduğu aşkı, Başkanına duyduğu güveni asla anlayamayacaktır. Bırakın bu tweeti atan kardeşlerimize de demedikleri kalmamış. Ulaşımı bahane edip ortalığı velveleye verenlerin, dün üç beş ağacı bahane ederek memleketi yakıp yıkanlardan bir farkı yoktur. Yine söylüyorum, eleştiri özgürlüktür lakin hakaret kabul edilemez ve aciz insan işidir.

Güzel Bursa'mızı Başkanımızın enerjisi, gayreti ve heyecanı ile kalkındıracak, birlikte başaracağız...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.