Hava Durumu

Bir aşk hikayesi

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2019 07:30

Moda veya bir diğer deyişle trend olma karşımıza çoğu zaman yenilik olarak çıksa da eski olanın günümüzde de trend olma durumuyla karşılaşabiliyoruz. Örneğin bir şarkıdan yola çıkacak olursak, Müslüm Gürses'in "Affet" adlı şarkısı eski olmasına rağmen günümüzde pek çok film ile birlikte tekrardan en çok dinlenenler, trend olanlar arasında yerini almıştı.

31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarının başlamasıyla birlikte pek çok parti seçim şarkılarını da tanıtmaya başladı. Yine her zaman ki gibi en güzel şarkı AK Parti'ye ait. Bunun yanı sıra benim de sosyal medyadan paylaşımda bulunduğum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan klip vatandaşları derinden etkiledi. Özellikle kullanılan şarkı ayrı bir anlam içeriyordu. Kayahan'a ait olan bu şarkı da "Bizimkisi bir aşk hikayesi" dizesi zirve noktasıydı. Reise olan sevdamızın dizelerde şekil bulup şarkıda ruh bulmuş haliydi adeta. Eski bir şarkıydı belki ama bu kliple birlikte dediğimiz gibi son zamanların trendleri arasında yerini almıştı.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri sırsında milletvekilliği adaylık sürecimdeyken köy, kasaba, mahalle vs. birçok yer geziyorduk. O sıra SKM programımızda bir boşluk oluştu ve bu boşluğu dolduralım istedik. İl ve İlçeden görevli büyüklerimizle istişare ederek onlarında yönlendirmesi doğrultusunda Nilüfer'de Tahtalı adında bir köyün yolunu tuttuk. Köye varıp araçtan indiğimizde bizi çocuklar karşıladı. Onların gözlerinden öpüp köy kahvesine doğru yöneldik. Köy kahvesinde tatlı bir sohbetin ardından namaz molası verdik, sonrasında yola çıkacaktık. Camii çıkışı ekipteki hanımların bir yaşlı amca ile konuştuklarını gördüm. Amca 90'lı yaşlarda zayıf ve nur yüzlü birisiydi. Sohbet etmek, hayır duasını almak için selamlaşıp yanına oturacaktım ki uzunca sarıldı bana. Oturduk sohbet etmeye başladık. Amca o sırada hafif ağlamaklı bir şekilde "Sizin kokunuz bile bir başka evladım." demez mi.. O an herkesin duygulandığını gördüm. Reis milletine sevdalı, millette Reise sevdalıydı İsmail amca bunu bir kez daha bize göstermiş oldu.

Reis için yapılan klibi izlerken ise anlattığım bu hikaye canlandı gözlerimde. Dünyada ne kadar da fazla İsmail amca gibi amcalar, teyzeler, abiler, ablalar, çocuklar var belki de...

Önemli olan; gönüllere girebilmek, büyüklerimizin hayır dualarını alabilmek ve mazluma yunus, zalime Yavuz olabilmekti. "Allah benim ömrümden alsın Reise versin." diyebiliyorsa bir vatandaş, işte bu hikaye uzun ve yazılan bir tarihin hikayesidir. Aslında bu hikaye İsmail amcanın, Mehmet dedenin, Ayşe teyzenin, Ali abinin, Fatma ablanın, minik Cemilin hikayesi. Kısaca bizimkisi bir aşk hikayesi...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.