Hava Durumu

DEİK'İN Amazonları Türkiye'yi anlatacak

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2016 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 09:01

Türkiye 15 Temmuz da bir sıkıntılı dönem yaşadı. Buna rağmen ekonomik çalışmalar yine devam ediyor.  Ekonomik işleyişte bir durma yok. Bunu gözlemliyoruz ve sizlerle paylaşmak istiyoruz. DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, yine yurt dışında Avrupa da Türkiye'yi ve Türkiye de ki ekonomik hareketliliği anlatmaya devam ediyor. Dış Ekonomik İlişkiler İletişim Komitesi Ebru Özdemir, Zeynep Bodur ve Berna İlter' den oluşan kadın üyeleri Türkiye de yatırım fırsatlarını anlatmak üzere lobi çalışmalarına başladı. Tabi lobi çalışmaları her şey de çok önemli. Türkiye de bir Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu var, DEİK, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye'yi dünyaya anlatmak için acil seferberlik ilan eden ilk kurumlardan biri oldu. Başkan Ömer Cihad Vardan 133 iş konseyi aracılığıyla dünyaya Türkiye de ekonomik hayatın devam ettiğini anlatmak üzere projeler oluşturduklarını geçen günlerde açıklamıştı. Buna göre 11 maddelik acil eylem planı da paylaşılmıştı. Bu maddelerden birisi de iletişim komitesi kurulmasıydı. Komitenin başına yönetim kurulu ve icra kurulu üyesi Ebru Özdemir'in getirilmesine karar verildi. Komite kuruldu. DEİK'in bu tanıtım atağını gerçekleştirecek projesini hazırlayan iletişim komitesi üyeleri belli oldu. Komite Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in yanı sıra DEİK in yönetiminde yer alan Kale Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur ve Kayseri'nin önemli ihracatçılarından Berna İlter'den oluştu.

Tabii bir sıkıntılı dönem geçildi. Bu sıkıntılı döneme rağmen ekonominin işleyişinin devam ettiğini finans ayarında finans kurumlarında bir sıkıntının söz konusu olmadığını piyasaya normalden daha fazla miktarda doların piyasaya girmesi ve satın almada ve borsada doların azalmadığı çoğaldığını ve bu yöndede bir sıkıntı olmadığını piyasaların yerinde devam ettiğini,  bir problem olmadığı tespitini bütün dünyaya anlatabilmek bakımından DEİK in bu yöndeki çalışmaları ve çabaları önemli oldu.

 DEİK 'in dünyaya kadın üyeleri aracılığıyla mesaj verme kararı ayrı bir önemli konudur diye değerlendiriyoruz. Türkiye'nin sorunlarından biride kadının çalışma hayatındaki yerinin ''lerde olması. Bu TİM, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde ve TOBB 'dada yine kadınların yönetimde bulunması söz konusu olacak.  DEİK'in Başkanı Ömer Cihad Vardan aracılığıyla bütün dünyaya iş konseyi aracılığıyla dünyada Türkiye ekonomisinin ayakta durduğunu bir probleminin olmadığını yine çarkların döndüğünü, borsanın ve finans sisteminin problem yaşamadan çalışmalarını eskisinden daha sağlam ve sağlıklı bir şekilde sürdürdüğünü bütün dünyaya anlatabilmek açısından bu yöndeki çalışmalarını takdir ile karşılıyoruz.

Bu lobi çalışmalarına TOBB, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ve Bursa olarak da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve diğer ticaret ve sanayi odalarının ve diğer kurumların mutlaka yurt dışında Türkiye'nin ekonomisinin sağlıklı yürüdüğünü bir problemle karşılaşılmadığını üretimin devam ettiğini finans ayarında da sağlıklı bir yapının eskisinden daha güçlü bir şekilde sürdürüldüğü konusunun anlatılması gerekiyor. Bu yöndeki DEİK in bu başarılı çalışmalarını takdir ediyoruz ve kutluyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.