Hava Durumu

Volkan zorla mahkemeye getirilecek

Türkiye-Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel'e küfür ettiği gerekçesiyle açılan davada ifade veren sanık suçlamaları reddederek Demirel'e 'Koçum benim' dediğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Volkan zorla mahkemeye getirilecek

Türkiye-Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel'e küfür edildiği gerekçesiyle hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açılan Yusuf Şiringül'ün yargılanmasına devam edildi. İstanbul 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Şiringül hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Volkan Demirel katılmazken, Demirel'in avukatı Mahir Işıkay ve Türkiye Futbol Federasyonu avukatı Eda Çolak hazır bulundu.

HAKİMDEN AVUKATA 'VOLKAN' SİTEMİ
Duruşmanın başlamasının ardından hakim Naci Aydın, avukat Mahir Işıkay'a 'Müvekkilinizi yine getirmemişsiniz. Bu 4. Celse oluyor' diyerek Demirel'in duruşmaya gelmeyişine tepki gösterdi.
Bunun üzerine Avukat Işıkay, "saat 10.00'da idman vardı. Eğer bir daha ki duruşma öğleden sonra olursa getirebileceğiz" dedi.

"YENİ DOĞAN KIZINA KÜFÜR EDİLDİ"
Duruşmada ifade veren sanık Yusuf Şiringül hakkındaki suçlamaları reddetti. Dava konusu maç günü tribünde olduğunu belirten Şüringül "Maçtan önce Volkan ısınmak için sahaya çıkmıştı. Bu sırada üzerinde Galatasaray poları olan bir kişi Volkan'ın annesini, bacısı ve henüz yeni doğan kızına sinkaflı şekilde küfürler etti. O kişi daha sonra gitti. Güvenlik görevlileri aldı bu şahsı. Sonra bu kişinin Ultra aslan grubu ile maçı izlediğini gördüm. Laflara çok kızdığımdan o kişi ile kavga edecektim. Ancak arkadaşım bana engel oldu. Ben kesinlikle küfür etmedim. Bugüne kadar annemin, babamın yüzünü eğecek bir davranışta bulunmadım. Ben Volkan'a destek oldum" şeklinde ifade verdi.

'KOÇUM BENİM' DEDİĞİM BELLİ OLUYOR
Duruşmada olay gününe ilişkin görüntüleri izlendi. Görüntüleri izleyen sanık Şiringül "Görüntülerde Volkan Demirel'e destek olarak 'Koçum benim' dediğim belli oluyor. Görüntülerde gözüken beyaz yeşil formalı taraftarda küfür etmedi. O da destek oluyordu" diye konuştu.
Söz alan Türkiye Futbol Federasyonu avukatı Eda Çolak, davaya katılma talebinde bulunduklarını aktardı.
Ara kararını açıklayan mahkeme, TFF'nin suçtan direk olarak zarar görmediğinden katılma talebini reddetti.
Duruşmayı erteleyen mahkeme müşteki Volkan Demirel'in bir daha ki duruşmaya katılmaması halinde hakkında zorla getirme kararı çıkarılacağını hükmetti. Mahkeme Demirel'in avukatının talebi doğrultusunda duruşma saatini ise öğleden sonra olarak belirledi.

İDDİANAMEDEN
Sanık Yusuf Şiringül'ün Volkan Demirel'e küfür ettiği belirtilen iddianamede, Şiringül'ün hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Ayrıca şüpheli Şiringül'ün hakkında 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılması talep ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.