Hava Durumu

O ilimizde korkutan deprem!

Merkez üssü Malatya'nın Hekimhan ilçesi olan 4.6 şiddetindeki deprem kentte korkuya neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O ilimizde korkutan deprem!

Saat 11.03'de meydana gelen 4.6 şiddetindeki deprem kent merkezinde de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, deprem yerin 5 kilometre altında meydana geldi. 4.6 şiddetindeki depremin ardından Hekimhan ilçesinin Guzelyurt Mahallesi'nde 1.8 şiddetinde, yine Hekimhan ilçesinin Dursunlu Mahallesi'nde 2.3 şiddetinde artçı depremler yaşandı.

29 Kasım tarihinde 5.1 şiddetindeki depremle sarsılan Hekimhan ilçesinde birçok evde maddi hasar meydana gelmişti. Bugün yaşanan 4.6 şiddetindeki deprem de büyük korku ve paniğe neden oldu. Öte yandan bazı evlerde çatlakların meydana geldiği öğrenildi.

Depremin merkez üssü olan Beykent Mahallesi'nin muhtarı Fikret Kılıç, deprem nedeniyle bölgede büyük bir korku ve paniğin yaşandığını ifade etti. Muhtar Kılıç, "Çok büyük bir maddi hasar yok. Şu an gözlemlediğimiz kadarıyla 5-6 evde çatlaklar var. Zaten geçtiğimiz günlerde yaşanan 5.1 şiddetindeki depremin ardından bizim mahallemizde de birçok evde hasar meydana gelmişti. Bugün yaşanan deprem nedeniyle o evlerde hasar biraz daha arttı. Deprem nedeniyle mahalle halkı da büyük bir korku ve panik yaşıyor. Uzun süredir ilçemizde depremler söz konusu. Bu nedenle bizler de tedirginiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.