Hava Durumu

Minik Elif adı gibi dimdik duruyor

Adıyaman'da, doğuştan iki kolu olmayan 8 yaşındaki Elif Melek Parlak, hayat sevinciyle etrafına neşe saçıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Minik Elif adı gibi dimdik duruyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Şeyhbaba İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Melek Parlak, neşesi ve azmiyle herkese örnek oluyor. Elif Melek Parlak, geçtiğimiz dönem de evde eğitim programından faydalanarak büyük bir başarıya imza attı. 2. sınıfa geçen Elif Melek Parlak, bu yıl evde değil, okulda eğitim görüyor. Annesi ile her gün okula gelen engelli Elif Melek, sınıfına kısa sürede uyum sağlayarak kendini geliştirdi. Elif Melek, düzenlenen deneme sınavında birinciliği de elde etti.

Kolları olmaması nedeniyle ayaklarını kullan Elif Melek Parlak, kitap ve defterlerinin sayfalarını ayaklarıyla çeviriyor. Ayak parmaklarının arasına aldığı kalemle yazan ve çizen Elif Melek, azmi ile herkesi duygulandırıyor. Elif Melek Parlak, okuldaki başarısıyla sınıf arkadaşlarına örnek oluyor.

Yaşamayı çok sevdiğini söyleyen Elif Melek Parlak, "Okulumu çok seviyorum. İyi ki okula geliyorum. Ödevlerimi yapıyorum, kitap okuyorum, resim çiziyorum. Teneffüslerde arkadaşlarımla oyun oynuyorum. Arkadaşlarımı ve öğretmenimi çok seviyorum. Kitap okumayı, yaşamayı çok seviyorum. Babaannemi, dedemi, annemi, babamı ve ailemi çok seviyorum" diye konuştu.

Evde eğitim hizmeti kapsamında Elif Melek Parlak'a 1. sınıf boyunca evinde eğitim veren öğretmen Hayriye Özcan ise "Elif Melek'in evde eğitimi veren öğretmeniydim. Elif Melek kısa bir süre okuma ve yazmaya geçti. Benim gibi çok güzel yazıyor ve okuyor. Bu sene okullu oldu ve öğretmenleri, arkadaşları tarafından çok seviliyor. Elif de aynı zamanda okulunu çok seviyor. Derslerinde çok başarılı. Bu yüzden herkese örnek oluyor" dedi.

Elif Melek Parlak'ın şu anki öğretmeni Mehmet Ali Karadağ ise "Elif Melek'in çok güzel bir yüreği var. Arkadaşlarını seviyor ve arkadaşları tarafından seviliyor. Birinci sınıf eğitimi haftada beş gün 2 saat evde aldığı halde bu yıl okul hayatına katılmak istedi. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Çünkü doğuştan engelli bir öğrenci, elinden geldiğince hayatın içinde olmak istiyordu. Elimizden geldiğince yardımcı olacağımıza dair ailesine söz verdik. Elif Melek, kısa bir süre okula uyum sağlamayı başardı. Evde daha önce haftanın beş günü günde 2 saat eğitim alırken, burada haftanın beş günü günde 6 saat eğitim alıp haftada 30 saat eğitim almış oluyor. Bu 30 saatin hepsinde sınıfta kalmak istermişcesine bir okuma isteği var. Bizde öğrenmesi için elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Elif Melek, kendisine fazlaca bir ayrıcalık tanınmasını istemiyor. Diğer arkadaşlarım nasılsa bende öyle olmak istiyorum der gibi. Hatta çevresindeki insanları en az şekilde yormak istiyor. Yapabildiğim herşeyi ben yapayım çevremdeki insanlar benim için yorulmasın diyor" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mahmut Naci Sarıkaya da Elif Melek Parlak'ın başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Başarılı bir öğrencimiz olan Elif Melek son yaptığımız denemelerde sınıfında birinci oldu. Ailesinin çok büyük desteği olmuştur. Ailesi, Elif Melek ile birlikte okula gelip gitmekle kalmayıp her türlü imkanı sağlamaktadır. Kahta Kaymakamlığının ve Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çok büyük katkıları olmuştur. Elif Melek için yardımcı personel görevlendirildi. Yardımcı personelimiz ile Elif Melek okula beraber gelip beraber gidiyorlar. Okulumuzda çevre düzenlemesinin yapılması için yetkili mercilere başvuruda bulunduk. En kısa sürede yapılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.