Hava Durumu

Yüz nakli için yardım eli bekliyor

Suriye'de yaklaşık 2 yıl önce evlerine bomba düşmesi sonucu annesini kaybeden ve vücudunda yanıklar oluşup, 7 kez ameliyat olan 6 yaşındaki Evin Rezzan, hayırseverlerin yardımıyla yüz nakli olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yüz nakli için yardım eli bekliyor

Sağlığına kavuşacağı günü bekleyen ve elinden kalem ile defteri düşürmeyen minik Evin'in hayali doktor olmak. Suriyeli mülteci çocuk Evin Rezzan'ın dramı yürekleri dağlıyor. İç savaşın sürdüğü Suriye'de yaklaşık iki yıl önce evlerine bomba düşmesi sonucu annesi Berivan'ı kaybeden Evin'in vücudunun birçok bölgesinde yanık oluştu. Babası ve 7 kardeşi ile birlikte Batman'a sığınan ve 7 kez ameliyat olan minik Evin, henüz sağlığına kavuşamadı. Özellikle yüz bölgesinde yanıklar izleri oluşan Evin'in, Batman Valiliği ve hayırseverlerin yardımıyla önümüzdeki günlerde Antalya'da yüz nakli olacağı belirtildi. 

Elinden kalem ile defteri düşürmeyip, doktor olmak isteyen ve sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuran Evin'in babası İbrahim Rezzan, yaşadıkları dramı İHA'ya anlattı. Savaştan önce Suriye'nin Kamışlo kentinde düğün salonu işletmeciliği yaptığını anlatan Rezzan, "16 yıl orada düğün salonu işletmeciliği yaptım. Patlama saatinde ben işteydim kızım ve annesi ise evdeydi. Atılan bir bomba evimize isabet etmiş. Eşim hayatını kaybetti. Kızım Evin'in ise vücudu ve yüzünde ciddi yanıklar meydana geldi. Her şeye rağmen küçük kızım okul okumak ve doktor olmak istiyor. Bu yaşta doktor olmanın hayalini kuruyor" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.