Hava Durumu

Madende şaka gibi tatbikat

Kanada'lı 'Eldorado Gold' firmasının Türkiye Temsilcisi TÜPRAG Metal Madencilik firmasının Uşak'ta işlettiği Kışladağ Altın Madeni'nde yangın tatbikatı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2015 07:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2015 07:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Madende şaka gibi tatbikat

Kışladağ Altın Madeni'nde senaryo gereği yangın alarmının çalması ardından, işletme içinde bulunan Yangın Kurtarma ve Sağlık Birimleri'ne haber verildi. Bölgeye gelen ekipler, yangında mahsur kalanları tahliye etti. Temsili olarak dumandan etkilenenlere, madendeki sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra maden sahası içinde yakılan ateş, Yangın Kurtarma Ekibi tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ayrıca LNG tankları herhangi bir patlama olasılığına karşın ekipler tarafından soğutuldu. Maden sahalarında mazot, yağ ve LNG gibi yanıcı ve parlayıcı maddeler bulunduğuna dikkat çeken Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal, şöyle dedi:

"Herhangi bir kaza sonrası oluşabilecek acil durumlarda maden sahasında bulunan tüm çalışanlarının bilinçli olması gerektiğinden, bu tür tatbikatların çok büyük önemi var. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Yangın Kurtarma Ekibi tarafından tüm müdahale ekipmanları kullanılarak, uygun Kişisel Koruyucu Donanımlar ile birlikte acil durumu ortadan kaldırmak ve etkilerini en aza indirmek için mücadele verildi."

Ünal, şirketlerinde 'Önce İnsan ve Çevre' prensibine destek niteliğinde sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini anlatırken, şöyle konuştu:

"Maden sahasında çalışanlarımızla birlikte olası bir tehlike durumuna karşılık tatbikat düzenledik. Gerçeğini aratmayan tatbikatta çalışan personelimiz yangına ve olası tehlikelere karşı mücadele verdi. Madenimizde her yıl düzenli olarak yapılan acil durum müdahale, güvenli sürüş teknikleri, iş emniyeti analizi, mesleki risk etmenleri ve tehlike gibi birçok İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitimden geçen çalışanlar, karşılaşabilecekleri iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunma yolları ile oluşabilecek acil durumlara karşı daima hazırlıklı olması amaçlanmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.