Hava Durumu

Mehmetçik PKK'nın girilemez dediği bölgede!

PKK terör örgütünün Türkiye'deki en önemli mevzilerinden Hakkari Yüksekova sınırları içindeki Buzul Dağı bölgesi, Mehmetçik tarafından temizlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mehmetçik PKK'nın girilemez dediği bölgede!

Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan'ın adını taşıyan ve 2500-3500 metre yükseklikte gerçekleştirilen operasyonda, Mehmetçik PKK'nın 'girilmez' dediği yerlere girdi, 119 terörist ölü ele geçirildi, 6 asker şehit oldu. Operasyonda PKK'lı teröristlerin bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek yerleştirdikleri Doçka uçaksavarları ele geçirildi.

Operasyonda Teröristlerin yollarda tuzakladıkları çok sayıda El Yapımı Patlayıcı ve bunların yapımında kullanılan çok miktarda malzeme, değişik türde patlayıcılar ve PKK'lıların helikopterlere ateş ettikleri 5 Doçka Uçaksavar silahı başta olmak üzere toplam 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmat ele geçirildi.

Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı operasyonlarda, canlarını hiçe sayarak çatışmaya giren 6 asker şehit oldu. 

27 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve genel anlamda 5 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan operasyonuna iki Komando Tugayı ve Özel Kuvvetlere ait birlikler  görev aldı. helikopterler kullanılarak takviye edilen birlikler2-3 günlük sürelerle ikmali ve yeri gelince de yerinde değiştirilme yapıldı. 

​Sıcaklığın geceleri -15 dereceye düştüğü, donma olaylarının yaşandığı, 3500m ye varan yüksekliklerde sarp vadi ve kayalıklardan oluşan bölgede 40 gün süren Operasyonda, teröristlerin kullandıkları mevziler, sığınaklar ve mağaralar teker teker kullanılamaz hale getirildi.

Operasyona, Hava Kuvvetleri de müşterek olarak katıldı.

BÖLGE NEDEN ÖNEMLİ

Operasyonun gerçekleştirildiği bölge, Doski Vadisi, Buzul Dağı ve İkiyakaDağlarını birbirinden ayıran ve ulaşıma müsait tek istikameti Dağlıca Hudut Taburu, Keri Tepe Hudut Karakolu ve Pey Tepe Hudut Karakoluna en hakim bölge Oramar Tepe.

Bu nedenle bu bölgenin kontrol altına alınması üst bölgesi ve karakolların emniyeti için önem taşıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.