Hava Durumu

Arama ve kurtarma köpekleri böyle eğitiliyor

Almanya'da gerçekleştirilen tatbikatta arama-kurtarma ekipleri eğitiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Arama ve kurtarma köpekleri böyle eğitiliyor

Nilüfer Arama Kurtarma Derneği (NAK), arama-kurtarma köpeklerinin eğitimi için Almanya'ya gitti. Yaklaşık 8 gün boyunca Alman Kurtarma ve NAK ekipleri, tatbikat yaptı. Nilüfer Belediyesi ile sponsorların desteğiyle 4 kişilik ekip ve 2 arama-kurtarma köpeğiyle Almanya'ya giden NAK, burada başarılı tatbikatlar gerçekleştirdi. Buradaki tatbikatın ardından Macaristan'daki gönüllü kurtarma ekipleriyle buluşan NAK personeli, ileriye dönük tatbikatlar konusunda anlaşmaya vardı.

ENKAZ ALTINDA VE ORMANDA ARAMA

Almanya'da yapılan tatbikatta ormanda ve enkaz altında kalanları kurtarma çalışması yapıldı. Ayrıca köpeklerin eğitildiği tatbikat, başarıyla sonuçlandı. Ormanlık alandaki kurtarmada köpekleri, koku duygularıyla kaybolanları bulduğu görüldü.
NAK Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Işık, "Almanya'da 8 gün boyunca başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Arama-kurtarma köpekleri konusunda Almanlar, dünyaya örnek oluyor. Bizde onlarda 2011 ve 2014 yıllarında 2 tane köpek almıştık. Her sene düzenli olarak bu tatbikatları yapıyoruz. Ormanlık alan ve depremde kurtarma konusunda tatbikatlar yaptık" dedi.
NAK Köpek Eğitmeni Pınar Bulmuş ise, "Köpeklerimizin son durumunu gördük. Gerçekten başarılı bir tatbikat oldu" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.