Hava Durumu

575 hain öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Diyarbakır'da 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda Şırnak Cizre ve Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde öldürülen terörist sayısının 575'e ulaştığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
575 hain öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 337'e ulaştığı bildirilen operasyonda, 17 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Operasyonda bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 118 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 64 av tüfeği fişeği, bir keskin nişancı tüfeği dürbünü, bir tabanca, bir dizüstü bilgisayar, çok miktarda tıbbi malzeme, iki cep telefonu, üç sim kartı ele geçirildi.

SİLOPİ'DE 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 136'ya ulaştığı bildirilen operasyonda, 64 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, altı Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bin 452 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, üç bomba atar mühimmatı, bir roket atar mühimmatı, bir kasatura, bir dürbün, iki hücum yeleği, bir gaz maskesi ele geçirildi.

SUR'DA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 102'YE ULAŞTI
Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 102'e ulaştığı belirtilen operasyonda, bir Biksi makineli tüfek, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 89 roketatar mühimmatı, 90 roketatar sevk fişeği, 86 boş şarjör, bin 380 Biksi makineli tüfek fişeği, 480 Kanas keskin nişancı tüfeği fişeği ve 880 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

ÇADIR KENTTE 5 PKK'LI GÖZALTINA ALINDI
Şanlıurfa Suruç'ta Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentte, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen bir, bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 5 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Hakkari Şemdinli'de duyum üzerine yapılan aramada, araziye döşenmiş bir el yapımı patlayıcı tespit edildi ve yerinde imha edildi. Şemdinli'de yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

ELBEYLİ'DE 10 DAEŞ MİLİTANI YAKALANDI
Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 6'sı yabancı uyruklu 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.