Hava Durumu

İlk kez çalışan kalbe By-Pass ameliyatı yapıldı

Aydın Devlet Hastanesi'nde ilk kez çalışan kalpte bypass ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2015 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2015 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İlk kez çalışan kalbe By-Pass ameliyatı yapıldı

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Aydın Devlet Hastanesi Kalp Damar kliniğinde kalp damarlarında tıkanıklık saptanan 60 yaşındaki hastaya çalışan kalpte bypass ameliyatı planlandı. Ameliyata alınan hasta normalde durdurularak müdahale edilmesi gereken kalbine, çalışır vaziyette bypass ameliyatı yapıldı. Kalp Damar Kliniği doktorları tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatı sonrası hasta Kalp Damar Cerrahi yoğun bakım servisine alınarak takip edildi.


Aydın Devlet Hastanesi Kalp Damar Kliniğinden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Mustafa Onur Serbest, çalışan kalpte koroner bypass ameliyatı' yöntemi sayesinde hastaların iyileşme sürelerinin kısaldığını belirterek; "Çalışan kalbe bypass, kalbi durdurmadan ve hastayı kalp-akciğer pompasına bağlı kalmadan, atan kalpte gerçekleştirilen bir kalp cerrahisi yöntemidir. Çalışan kalbi bypass ameliyatı sırasında, kalp, hem vücuda hem de kendisine kan pompalamaya ve yaşam için gerekli fonksiyonu oluşturmaya devam eder. Özellikle akciğer ve böbrek gibi organlarında sorunları olan bir hastaya kalbi durdurarak açık kalp ameliyatı yapmak bu organların durumunu daha kötüye götürebilir. Dolayısıyla bu tür hastalarda kalbi durdurmadan Bypass ameliyatını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.


Başhekim Yardımcısı Mustafa Onur Serbest, ayrıca çalışan kalbe bypass ameliyatı sonrası hastanın normal hayata daha çabuk döndüğünü, hastanın hastanede kalış süresini kısaldığını, Yoğun bakımda kalış ve solunum cihazına bağlı kalma süresini en aza indiğini ve Hastanın ameliyat sonrası iyileşme süresini daha hızlı ve çabuk olduğunu sözlerine ekledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.