Hava Durumu

O ücrete çalışacak kimseyi bulamıyor

Bolu'da döküm fabrikası olan bir iş adamı fabrikasında bin 300 lira ücretle çalışacak 40 işçi arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O ücrete çalışacak kimseyi bulamıyor

Bolu'da döküm fabrikası olan iş adamı Muzaffer Zengin, fabrikasında bin 300 lira ücretle çalışacak 40 işçi arıyor.

Bolu'da Kuruçay mevkisinde bulunan ve 1988 yılında kurulan döküm fabrikası, ürünlerini birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyor. Fabrikada 50 işçi çalışmasına rağmen gelen taleplerin karşılanamaması üzerine, çift vardiyaya dönmek isteyen fabrika yönetimi bin 300 lira maaşla çalışacak işçi aramaya başladı.

Fabrikanın sahibi Muzaffer Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçi bulmak için defalarca İŞKUR'a da başvuruda bulunduğunu ancak buradan herhangi bir işçinin talepte bulunmadığını söyledi.

Uzun zamandır fabrikada çalışacak işçi aradığını belirten Zengin, "Sadece biz değil başka firmalarda da aynı sorun var. İşsizlik var deniliyor ama biz çalıştıracak adam bulamıyoruz. İhracat yapan bir firmayız. Bizim çalıştığımız yurt dışında firmalar var. Biz bunlara zamanında malımızı teslim etmek zorundayız. Fabrikada çalışacak adam bulamadığımız zaman işimiz aksıyor. İhracatımızı tamamlayamıyoruz. Biz geçen sene eksik tonaj tamamlamak zorunda kaldık. Çalışacak adam bulamadığımız için" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.