Hava Durumu

'Ben Bursaspor'dan elimi çektim onlar bana geliyor'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Atatürk Stadı'nın meydan olmasını istediklerini belirterek, "Projeyi Gençlik Spor Bakanlığı hazırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Ben Bursaspor'dan elimi çektim onlar bana geliyor'

Meydan nasıl olacak o tartışılmalı ve hayata geçirilmeli" dedi. Başkan Altepe, "Bursaspor'dan elini çeksin" tartışmalaına ise, "Ben zaten elimi çektim. Kulüp bana geliyor" karşılığını verdi. 
Merinos'taki basın toplantısında yeni stad ve Atatürk Stadı ile ilgili gelişmeler de gündeme geldi. Başkan Altepe, yeni stadın UEFA standartlarına en uygun yapılan stad olduğunu belirterek, "Eski stad konusu tartışma konusu. Bursa'nın meydana ihtiyacı var. Bursa'ya meydan lazım. Dünya bizim stadımızı konuşuyor. Birkaç daha maç oynansa Bursa Büyükşehir Stadı ile ilgili problem kalmaz. Atatürk Stadı yerine meydan nasıl yapılmalı, bunun tartışılması lazım. Dokuyu koruyalım tribünden birisi kalsın. Artık o aşamaya yavaş yavaş geliyor. Burası bizim değil. Gençlik Spor Bakanlığı projeyi kendileri yapacak. Gençlerin spor yapabileceği bir alan, otoparkı olan, mümkünse bir tribüne de kalan bibr meydan hayata geçirilmeli. Bunları yaparak Bursa'ya lüzumsuz yere zaman kaybettirmeyelim. Bu konulara siyasi bakmamak gerekiyor" dedi.


Başkan Altepe, "Bursaspor'dan elini çeksin" tartışmalarına ise şu sözlerle cevap verdi: "Bursaspor'a benim kadar destek veren olmadı. Dünyada ilk 10'a girecek stad yaptık. Herşey yapıldı. Vakıfköy de belediyenin elinde. Özlüce de otopark da bizim. Böyle bir şey olmazsa, belediye destek vermezse ne olur? Ben zaten elimi çektim. Kulüp bana geliyor. Yardımcı olun diyorlar, Orada işler iyi yürüsün istiyorum. Yerim var, locam, koltuğum var. Yeter ki Bursaspor iyi olsun. Sayın Bakan yaparsa Uludağ'ın da problemi yok. 1070 mahallede işimiz var. İstanbul, İzmirm yolu hizmet bekliyor. Kırsal bekliyor, sahiller bizi bekliyor. İznik ve termal yatırımlar bizi bekliyor. Uludağ'a 12 yılda otopark yapılacaktı da kimsenin elini mi tuttuk. Keşke yapılsa. İznik'te keşke bazilika kısa sürede ortaya çıkarılsa. 12 ay şimdi biz bazilika için çalışıyoruz. Bursa'ya bir stad yaptık. Bir maç oynandı Türkiye konuştu. Tüm Türkiye bekliyor. Bursa Stadı'nda bir sonraki maç nasıl olacak. Devam ederse dünya takip edecek. Tüm dünya spor otoriteleri çekecek"


Başkan Altepe, yeni stadın ihalesine 45 firmanın girdiğini, en düşük veren 2 firmanın aldığını kaydederken, "Firma iflas için timsahın kafası yapılamadı. Timsahın kafasını kafaya takmayın dedik. Bu firmalarla bu kalitede bu şartlarda nasıl yaptınız diye ödül vermek lazım. Keşke en düşük teklifi veren 15.firma alsaydı. 15-20 milyon fazla verilirdi ama bu kadar sıkıntı yaşanmazdı" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.