Hava Durumu

Gözyaşları içinde haykırdı: Barış istiyorum!

Suriyeli çocuklar Dünya Çocuk Hakları Haftası kapsamında barış için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2015 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Gözyaşları içinde haykırdı: Barış istiyorum!

Suriye'yi desteklediği gerekçesiyle protesto ettikleri İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde açıklamayı yapan 12 yaşındaki Müntena Şehirli, gözyaşlarına boğuldu. Biladişam Platformu ve Dünya Çocuk Hakları Platformu, Dünya Çocuk Hakları Haftası kapsamında basın açıklaması yaptı. İran Konsolosluğu önünde düzenlenen etkinliğe platform üyelerinin yanı sıra yaklaşık 20 Suriyeli çocuk katıldı. Açıklamayı Suriye uyruklu 12 yaşındaki Müntena Şehirli okuyacaktı. Ancak Şehirli açıklamaya başlar başlamaz duygusal anlar yaşayıp gözyaşlarına boğuldu. Bunun üzerine açıklamayı sırayla diğer çocuklar yaparak tamamlayabildi.

"SURİYELİ ÇOCUKLAR ANASIZ, BABASIZ, ÜLKESİZ HAYATLARINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Çocuklar tarafından yapılan açıklamada, "Tüm dünyada Dünya Çocuk Hakları Haftası dolayısıyla etkinlikler yapılırken Suriyeli çocuklar anasız, babasız, ülkesiz, korku, panik, ve travma halinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Suriye'de bugüne kadar katil Esed ve en büyük destekçisi katil Hamaney ve işbirlikçileri sayesinde 40 bin'i çocuk olmak üzere 400 bin kişi katledildi. 15 milyon insan ülkesini terk etti. 3 milyon çocuk eğitimsiz kaldı" denildi.

MÜNTENA ŞEHİRLİ: "BARIŞ, GÜZEL BİR DÜNYA, SAVAŞ İĞRENÇ"
Basın açıklamayı okurken duygusal anlar yaşayarak yarıda kesmek zorunda kalan Müntena Şehirli, 4 yıldır Türkiye'de yaşadığını ifade ederek çocukların öldürülmemesini istedi. 'Savaş ve barış senin için neyi ifade ediyor? sorusu üzerine Şehirli "Barış, güzel bir dünya, savaş iğrenç" diyerek barışa olan özlemini aktardı. Etkinliğe katılan diğer Suriyeli çocuklar ise Esed'in televizyondan kendilerini izleyip tanıma endişesiyle uzatılan megafona konuşmadıkları dikkat çekti.
Öte yandan polis, yapılan basın açıklaması öncesinde ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.