Hava Durumu

Davutoğlu'ndan HDP'ye: Ya hesap sorun ya susun!

Başbakan Davutoğlu, iptal edilen HDP görüşmesine ilişkin Demirtaş ve HDP yöneticilerinin açıklamalarını sert dille eleştirdi. DTK kongresinde yapılan açıklamalara da değinen Davutoğlu "Her seçim sonrasında millet yeni bir ufka yönelirken, bunlar terörü, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü tartışmaya açıyorlar. Kimler adına konuşuyorlarsa gitsin, onlarla masaya otursunlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Davutoğlu'ndan HDP'ye: Ya hesap sorun ya susun!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bildiğiniz gibi ben Sırbistan'a gidiyorum Cumhurbaşkanı ise Sudi Arabistan'a gidiyor yurt dışı ziyaretleri öncesi bir görüşmeyi faydalı bulduk. Birçok konu ele alındı terörle mücadele başta olmak üzere Irak ve bölgesel gelişmeler ele alındı haftalık görüşme öne alındı. Yeni gelişmeler değerlendirildi.

"Hesap sorsunlar hesap soramıyorlarsa sussunlar"

HDP'ye bir ayrım gözetmeden randevu talebinde bulundu öncesindeki açıklamaları hadi dünya görüşü bu diyelim talepten sonra yanı tutumu sürdürmeleri ve saygısız ifadelerinden sonra şahsi olarak da bulunduğum makam açısından doğru değil. İki şey önemlidir. Samimiyet ciddiyet bu randevuyu talep eden bu ülkenin Başbakanı.Kimseye nezaketsizlik yaptığım görülmemiştir. Bana karşı yapılan nezaketsizliğe de tevazu gösteremem. Benden hesap soracaklarını ima edecekleri şekilde ifadeler kullanıyor bana hesap soracaklarına Sur, Cizre savaş alanına çevirenlere hesap sorsunlar hesap soramıyorlarsa sussunlar. DTK diye hangi zemine oturduğu belli olmayan bir yapının.

"Biz film çevirmiyoruz"

Birçok aydın HDP'ye oy verdi. Onların hesap sorması lazım. Anayasayı herkesle tartışırım ama Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü tartışmam. Her şeyi konuşurum ama, Mehmetçiğin kanını kimseyle tartışmam. Bu niyet meselesi. Bu niyet meselesi. Biz film çevirmiyoruz. Türkiye ateş çemberi ortasında. Çay içecekmişiz, kimle içecekseniz için. Onlar kaçak çaydan bahsedecek, ben o masaya oturacağım öyle mi? Gece ürettiği bazı esprilerle bizimle istihza edeceğini düşünenler ciddiyet testinden geçecekler. Siyaset nezaket, samimiyet meselesidir. Bunları dinledikten sonra onların kapısa gideceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Ben 12 Eylül Anayasası ile yaşamaktan zillet duyuyorum. Ama bu anayasal düzen içinde HDP siyasi parti midir? Öyle ise siyasi parti gibi davranacak. Eğer bir terör örgütü piyonu ise ona göre muamele görür.

"Kimler adına konuşuyorlarsa onlarla masaya otursunlar"

Her seçim sonrasında millet yeni bir ufka yönelirken, bunlar terörü, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü tartışmaya açıyorlar. Kimler adına konuşuyorlarsa gitsin, onlarla masaya otursunlar. Ciddi ve samimi bir parti olduklarını ispat etsinler. Yoksa o zamana kadar bizimle muhattap olamazlar.

Başkanlık vurgusu

Cumartesi günü geçtiğimiz dönemde yeni anaysa çalışmalarına katılan bütün arkadaşlarımı davet ettim bu müktesebatı kendilerinden dinledim. Detayları dinledim uzun bir gecede anayasa çalışmalarını dinledim. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na giderken bir önyargım yok. Zihnimde bir yöntem var. Daha önce istenilen netice alınamadı. Yöntem etrafında bir istişarede bulunulacak. İçerik açısından önemli olan anayasanın ruhudur. Bu ruhta bir mutabakat sağlanmalı. Hiçbir önyargı taşımadan bunu kendileri ile paylaşacağım.

Doğru olan başkanlık sistemidir, kimsenin konjonktürel bakmasını istemeyiz. Öyle bir hükümet modeli ortaya çıkalım ki 50 yıl sonra da sıkıntı olmasın. Benim niyetim ve hedefim tamimiyle özgürlükçü katılımcı bir anayasanın yazılabileceği anlayışıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.