Hava Durumu

Diyarbakır karıştı! Her yer savaş alanı

HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine kepenklerin açılmadığı ve kontak kapatma eyleminin yapıldığı Diyarbakır'da, Sur ilçesine yürümek isteyen gruba polisin müdahale etmesi sonucu olaylar çıktı. Kent geneline yayılan olaylar sürerken, polis Sur ilçesine giden bütün çıkışları kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyarbakır karıştı! Her yer savaş alanı

HDP ve DBP tarafından Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla yapılan çağrı üzerine kepenklerin açılmadığı ve başta belediyelere ait otobüsler ve çöp kamyonları olmak üzere araçların kontak kapattığı Diyarbakır'da olaylar çıktı. Öğle saatlerinde HDP'nin yürüyüşün başlangıç noktası olarak ilan ettiği Yenişehir ilçesi Esma Ocak Parkı çevresinde toplanan gruplar, Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak başta aynı ilçede bulunan valilik binası çevresi olmak üzere Sur ilçesine tüm gidişleri barikatlar kurarak kapatan polis, toplanan gruplara biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine gruplar, ara sokaklara dağılırken, eylemler kent geneline yayıldı.

Bağlar ilçesi Emek, Sento, Öğretmenler, Gürsel ve Sakarya Caddeleri üzerinde toplanan gruplar, ateş yakarak, yolları trafiğe kapattı. Kalabalık bir grup ise Yenişehir ilçesi Lise Caddesi üzerinde toplanarak, barikatlar kurup, ateş yaktı. Benzer olaylar, Yenişehir ilçesi Gevran ve Ekinciler Caddeleri ile Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi, Musa Anter Caddesi ve Diyarbakır-Elazığ karayolunda da yaşandı.
Polisin, toplanan gruplara sert müdahalelerde bulunduğu kentte olaylar büyüyerek, sürüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.