Hava Durumu

Mahsül verimsiz!

Bursaspor'un, 'yıldız' diye kadrosuna kattığı yabancı oyuncuların 12 haftalık süreçte takıma bir gram faydaları dokunmadı. Tomas Necid ve Dzsudzsak dışındaki futbolcuların performansları taraftarları çileden çıkaracak gibi gözüküyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mahsül verimsiz!

Gökhan GÜNDOĞDU

Yeni sezona yepyeni bir kadro kurarak hedefini Avrupa Kupaları'na katılmak olarak başlayan Bursaspor'da işler bir türlü istenildiği gibi gitmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısını serbest bırakmasının ardından Türk futbolu yabancı oyuncular için tam bir cennete dönüşürken, Bursaspor'da kadrosuna 12 yabancı oyuncu aldı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteği üzerine alınan bu yabancılar şuana kadar beklenen katkıyı koyamayınca "Yabancılar elimizde patlayacak" diye insan ister istemez düşünmeye başladı. Geçen sezonun gol kralı Fernandao, Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı, Bakambu, Belluschi ve Enes Ünal gibi çok önemli yıldızlarını elinden kaçıran Yeşil Beyazlılar, bu oyuncuların yerine 5 kıtadan 13 farklı ülkeden oyuncu transfer etti. Tomas Sivok, Dany Nounkeu, Luis Advincula, Hajime Hosogai, Ricardo Faty, Cristobal Jorguera, Bakaye Traore, Felipe Josue, Miroslav Stoch, Balazs Dzsudzsak, Isaac Cuenca, Tomas Necid ve Tom De Sutter.

ELDE VAR NECİD VE DZSUDZSAK

Bu oyuncular kendi çaplarında birer yıldız gibi görünseler de 12. hafta sonunda hala kendilerinden beklenen patlamayı yapabilmiş değiller. Sadece Tomas Necid ve Balazs Dzsudzsak hariç. Şuan itibariyle taraftarların beğendiği bu iki yıldız takıma ayakta tutmaya çalışsalarda onlarında performansı hala istenilen düzeyde değil. Çek golcü Necid 7 gol ve bir asist, Dzsudzsak'da 3 gol ve iki asitle 12. haftayı geride bıraktılar. Geçen yıl takımda kiralık oynayan ve taraftarların gönlünde taht kurarak bu sezon bonservisinin yüzde 25'i alınan Filipe Josue hala istenilen kıvama gelmiş değil. Özellike maç içinde vurdum duymaz tavrı ile 10 numara pozisyonunda rakipsiz olan yıldız oyuncu 12 haftada sadece bir asist yaparken, henüz gol atıp tribünleri ayağa kaldırabilmiş değil. Gol atmadığı gibi iki kez de kırmızı kart görüp takımı yalnız bırakan Portekizli yıldıza taraftarlar artık yüksek sesle tepki göstermeye başladı. Beşiktaş'tan gönderilen Sivok bir hafta var diğer hafta ortalarda yok. Ya sakat ya da cezalı. Dany'de aynı Sivok gibi. Oynadığı maçlarda pek etkili değil. Perulu oyuncu Advincula saman alevi gibi. Hala formayı kapabilmiş değil.

ORTALARDA GÖZÜKMÜYORLAR

Japon oyuncu Hosogai Beşiktaş maçında harikalar yaratıp çok beğenilse de Akhisar maçında ortalarda gözükmedi. O da aranılan kan değil gibi. Ricardo Faty geldiği günden bu yana sadece bir gollük katkı sağlarken o da henüz takımın vazgeçilmezleri arasında değil. Şili'li Jorguera bir var bir yok. Kırmızı kart gördüğü Antalyaspor maçında sahayı ıslıklar eşliğinde terk ederek bu takımın oyuncusu olmadığı görüldü. Hikmet Karaman hocanın tavsiyesiyle alınan Bakaye Traore hep kapsama alanı dışında. Bir türlü ulaşılmıyor. Sadece Özlüce'de antrenmanlarda gözüküyor. F.Bahçe'den büyük umutlarla kiralık olarak gelen Stoch'un da bir gram faydası olmadı. Olacak gibi de gözükmüyor. Barcelona'da forma giyen ve geldiği gün büyük heyecan yaratan Cuenca'da hala taraftarın gönlünde taht kuramadı. Belçika'dan alınan ve fazla forma şansı bulamayan Tom De Sutter'in de durumu hala belli değil. Golcümü yoksa değimli anlayamadık. Sezon başı alınan bu yabancılar taraftarları ve tüm kenti heyecanlandırırken, şimdilerde ise hayal kırıklığı yaratıyorlar. Ertuğrul hoca kadrodaki tüm oyunculara forma şansı verdi. Hepsini çıplak gözle izledik. Şöyle takımı alıp uçuracak kapasite de değiller. Tam 12 hafta geçti. Hala uyum sorunu yaşıyorlarsa gerçekten çok yazık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.