Hava Durumu

Mustafa Koç'a veda

Hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, son yolculuğuna Osmanlı sancağıyla uğurlandı. Ankara'nın seymenlerinin de Koç'un cenazesine eşlik ettiği görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mustafa Koç'a veda

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde düzenlenencenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve sevenleri katıldı. 

Mustafa Koç'un cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Mustafa Koç için cemaatten helallik isteyen Rahmi Yaran, "Koç ailesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne özel bir ilgisi vardı. Ramazan aylarında mutlaka burada bir iftar verirlerdi. Ailenin büyükleri de bu iftarda bulunmaya özen gösterirlerdi. Bu vesile ile Mustafa Koç beyefendi de bu fakülteye defalarca gelmişti. Bugün son yolculuğuna buradan uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Mustafa Koç'un tabutu üzerine ise halası Sevgi Gönül'ün de cenazesinde kullanılan aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Örtüde Arapça "Hak ve gerçek kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözüne sadık Muhammed onun elçisidir" yazdığı belirtildi. Tabutun başına ise Mustafa Koç'un çok sevdiği Fenerbahçe'nin flaması konuldu. 

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE DÜZENLENDİ

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç için ilk tören, Koç Holding'de düzenlendi. Mustafa Koç, çalışanlarının omuzunda son yolculuğuna uğurlandı. 

Mustafa Koç için bugün ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük Binası'nda yapıldı. 09.30 gibi düzenlenen törene Mustafa Koç'un ailesi, yakınları ve Koç Holding çalışanları katıldı. Törenin ardından Mustafa Koç'un tabutu, çalışanları ve sevenlerinin omuzunda cenaze arabasına taşındı ve cenaze töreninin yapılacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne uğurlandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.