Hava Durumu

Kayıp çocuklar ile ilgili flaş gelişme!

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 13 gündür 5 yaşındaki mahalle arkadaşı Dursun Kağan Taşçı ile birlikte kayıp olan 8 yaşındaki Bayram Erol'un evden kendisi ile birlikte çıkıp oyun oynamak için parka gitmek isteyen kız kardeşi 4 yaşındaki Rukiye'yi geri eve gönderdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2016 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kayıp çocuklar ile ilgili flaş gelişme!

Reşadiye'nin Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen 29 Aralık günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar aradan geçen 13 güne rağmen bulunamadı.

 

[Haber görseli]

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Bu arada Ankara'dan gelen özel eğitimli iki köpekle, çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarında başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Irmak kenarında çalışmalara katılan iki eğitimli köpek, burada çocukların izini sürüyor. Ayrıca Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen 4 kişilik özel ekip ilçede çalışmalarını sürdürürken kayıp çocukların kaçırılma ihtimaline karşı çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. 
 

[Haber görseli]

BAYRAM, KIZ KARDEŞİNE İZİN VERMEMİŞ 

Diğer yandan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu beraberinde Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ile birlikte, Erol ve Taşçı aileleri ziyaret etti. İlk olarak Bayram Erol'un ailesini ziyaret eden Başkan Eroğlu, aileye üzüntüsünü ifade etti. Ziyarette ise ilginç bir gelişme ortaya çıktı.

 

Bayram Erol'un babaannesi Rukiye Erol, Bayram'ın olay günü kendileri ile parka gitmek isteyen kız kardeşi Rukiye'yi eve annesinin yanına geri gönderdiğini söyleyerek, "İkiz kardeşi Berat okuldaymış, kız kardeşi de onunla gitse o da kaybolacaktı. İkisini bir severdim, kollarıma ikisini bir yatırırdım. Kanadımın biri kırıldı" dedi. Anne Adile Erol ise çocuğunun 13 gündür kayıp olduğunu belirterek, "Günlerdir iyi bir haber bekliyoruz. En azından yaşıyorsa da vefat etti ise de görelim" diye konuştu.

 

Başkan Eroğlu ise çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan evladı da olsa bugün nasıl aranacaksa aynı şekilde bu evlatlarımız için devletimiz, hükümetimiz, milletimiz, emniyetimiz, jandarmamız ya da özel ekiplerle bu çocukları bulmak için, izlerini tespit etmek için yoğun gayret sarf ediyorlar. Duam ve temennim odur ki, yüreğimdeki temennim de odur ki çocuklarımız yaşıyordur. Kısa sürede anne ve babalarına kavuşurlar. Tüm duamız temennimiz bu" dedi. Başkan Eroğlu daha sonra Dursun Kağan Taşçı'nın ailesini ziyaret etti. 

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI 

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Pazartesi günü Kılıçkaya Barajının kapatılmasıyla 20 kişilik AFAD ekiplerinin Kelkit Çayında yeniden arama yapacağını belirten Kaymakam Erdem, "Kelkit Çayında önce suyun seviyesinin yükseltilmesi sonra da kesilmesi suretiyle yaşanacak dalgalanmada ola ki çocuklar suyun içerisinde ise kıyıya vurur düşüncesi ile tekrar suyun içinde tarama yapacağız.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığından 4 kişilik ekip çalışma yürütüyor. Arama kurtarma konusunda uzman iki köpekte arazide belli noktalarda arama yapıyor" dedi. 'Deli Engin' lakaplı bir kişinin çocukları kaçırdığı yönündeki iddialar üzerine ise Kaymakam Erdem şöyle konuştu:

 

[Haber görseli]

"Süreç çok hassas ilerlediği için herkes bir şeyler söyleyebiliyor. Burada farklı hesaplar içerisinde olup süreci saptırmak isteyene kişilerde olabiliyor. 'Deli Engin' denilen şahısla ilgili olarak çıkan haberler tamamen uydurma. Böyle bir şey yok. Buna benzer haberler çıkacaksa kişileri zan altında bıraktığı için bunlarla ilgili olarak bir toplumsal tepki gelişiyor.

 

Masum olabilecek kişiler ister istemez suçlu gibi gösterilmiş oluyor. İnsanlar bu konuda hassas olduğu için herhangi bir olumsuzluk olmaması için bu tarz haberlerin özellikle basın yayın organları tarafından yayınlanmadan teyit edilmesini istiyorum. Teyit etmeden mümkün olduğunca bunları haber yapmamak lazım. Çünkü süreç uzadıkça ailenin de psikolojisini düşünmek lazım"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.