Hava Durumu

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'lı teröristler ile girdiği silahlı çatışmada şehit olan özel harekat polisi Erol Aktürk, memleketi İzmir'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristler ile girdiği silahlı çatışmada şehit olan özel harekat polis memuru Erol Aktürk'ün (43) naaşı, Manisa'daki ailesinin yaşadığı evinden helallik alınmasının ardından memleketi İzmir'e getirildi. Aktürk'ün cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, şehidin eşi Şule Aktürk, çocukları Rümeysa (17), Tuğba (13) ve Mehmet Akif Aktürk (8) de yeni yıla babalarını kaybetmenin acısıyla girdi.

BAKAN BİNALİ YILDIRIM DA CENAZEYE KATILDI
Manisa Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Biriminde 6 yıldır görevli olan Aktürk, Cizre ilçesinde geçici olarak görevlendirilmişti. Şehit polisin yaklaşık iki hafta önce ise izne çıktığı ve ailesini görmeye Manisa'ya geldiği öğrenildi. Şehidin cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılırken, 20 yıllık şehit polis Aktürk'ün cenazesi, Karşıyaka Beşikçioğlu Camiinde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.  

ŞEHİDİN ANNESİ YÜREK DAĞLADI: 'EROL'UM BENİ DE AL'

Şehit olan özel harekat polisi Erol Aktürk annesinin feryatları ise yürek dağladı. Araçtan çıkmayan anne Aktürk'ün "Erol'um beni de yanına al" diyerek ağıt yakması polisleri ve şehit yakınlarını duygulandırdı. Cenaze aracıyla evine getirilen şehit Aktürk'ün naaşı, polis özel harekat ekipleri tarafından karşılandı. Cenaze aracının kapılarının açılmasının ardından anne Aktürk, sedyeyle naaşı görmeye geldi. Anne Aktürk, "Açın göreceğim. Erol'um beni de yanında götür" diyerek naaşın yanına gitmek istedi. Anne Aktürk'ü kadın polisler ve 112 ekipleri sakinleştirdi. Ardından şehit için dualar okundu helallik istendi. Şehidin uğurlanmasından önce tabutun yanına gelen anne Aktürk, uzun süre ağıt yaktı. Şehit Aktürk'ün cenazesi dualarla İzmir Bornova Merkez Camii'ne uğurlanırken, öğle namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.