Hava Durumu

'Düşler Dükkanı' umudu oldu

Uzun süre moda tasarımcılığı yapan Ebru Alkış İlter, yüksek derecede görme kaybı yaşayınca çok sevdiği mesleğini bırakarak, uluslararası ilişkiler okumasına rağmen, mutluluğu Bursa'nın Mudanya ilçesinde açtığı "Düşler Dükkânı"nda buldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Düşler Dükkanı' umudu oldu

Bursa doğumlu olan İlter, moda tasarımı eğitimi alarak başladığı mesleğini görme kaybı yüzünden bırakmak zorunda kalarak, yeniden üniversite hayatına dönüp, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. İstanbul ve Bursa'da aldığı eğitimin üzerine 15 yıl çalışarak hayatını sürdüren İlter, eşiyle birlikte Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'ne yerleşti. Hayatı boyunca yoğun çalışma temposu içinde olan İlter'inBUSMEK'le tanışınca bir anda hayatına canlılık geldi. İlter, BUSMEK'te iki dönem ahşap dekoratif boyama ve abajur işleme eğitimi alarak kendi kabileyetinin farkına vardı. Kısa zamanda güzel işler yapabilmenin mutluluğunu yaşayan İlter, bunu paylaşmak için önce evinde daha sonra da Güzelyalı'da bir dükkan kiralayarak burasını atölye haline getirdi. İlter, çevresinden aldığı destekle ve yardımlarla edindiği kursiyerleriyle birlikte bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşamaya başladı.

 
İlter, bu arada ikinci el giysileri toplayıp onlar üzerine yaptığı tadilatlarla nişan, kına ve düğünlerde giyilebilir özel elbiseler tasarlayarak evinin gelirine katkıda bulunmaya başladı. Çevresindeki hanımlara seslenerek kurdukları düşlerini evlerindeki atık malzemelerle gerçekleştirerek, hayatlarına mutluluk katabileceklerini söyledi.

Birkaç kez giyilen kıyafetleri kiralayarak insanların çok para harcamadan ihtiyaçlarını görebildiklerini söyleyen İlter, bu kaynağı daha da genişleterek mahalli idareler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip, bir proje geliştirmek istediğini ifade etti. İlter, "Toplanan bu 2. el az kullanılmış elbiseler ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilir ya da bu elbiseleri durumu iyi olanların satın alarak ödedikleri parayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp onların yarana merhem olabiliriz" dedi.

İnsanları "Düşler Dükkânı"na davet eden İlter, "Herkes hayalinde yaşattığı bir şeyi muhakkak burada bulabilecektir" diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.