Hava Durumu

İş adamları Üniversitelilerle buluştu

Bu yıl 2. kez düzenlenen C-Level Only etkinliği, iş dünyasının önemli isimleri ile üniversiteli gençleri buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İş adamları Üniversitelilerle buluştu

Kadir Has Üniversitesi Girişimci İnovatif Liderler Takımı (GİLT) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen C-Level Only etkinliği, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleşti. 4 oturumdan oluşan etkinlikte Zomato Eski CEO'su Ali Servet Eyüboğlu, Morhipo COO ve CFO'su Cem Yaşar Özey, Lidyana CFO'su Derya Erdemli ve İncir.com CTO'su Yavuz Yonar konuşmacı olarak yer aldı. İş hayatlarında farklı sektörlerde yer alan C-Level yöneticileri, eğitim ve iş hayatlarında edindikleri tecrübeleri ve karşılaştıkları sorunları öğrencilerle paylaşarak, onlara kariyer seçenekleri hakkında tavsiyelerde bulundu.

'KARİYER PLANLAMADA ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ'
Kariyer planlama noktasında iki önemli unsura dikkat çeken Zomato Eski CEO'su Ali Servet Eyüboğlu, öncelikle zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle üniversite yıllarının bu açısından önemli olduğunu belirten Eyüboğlu, ikinci olarak ise mezun olmadan kişinin tutkularını keşfederek kariyerine yön vermesinin daha doğru olacağını dile getirdi. İnsanın ancak tutkularının peşinden gittiği zaman mutlu olabileceğini ifade eden Eyüboğlu, ''İnsan sadece mutlu olduğu işte başarılı olabilir. O açıdan hayatın temel anahtarı da bence bu'' dedi. Üniversite yıllarında yapılan stajların kişiye farklı iş ortamlarında olma deneyimi yaşattığını söyleyen Eyüboğlu, ''Örneğin, bilgisayar mühendisliği okuyan bir öğrenciyi düşünelim. Bu bölümü okuyan kişinin yapabileceği çok fazla iş var. Yazılımcı, girişimci olabilir, uluslararası veya kurumsal bir şirkette çalışabilir veya sadece mobil uygulamalar geliştirebilir. Burada dikkat çekmek istediğim nokta kişinin bu bölümü bitirdikten sonra izlemesi gereken yolu daha mezun olmadan bulması'' diye konuştu. 

İŞ YAŞAMINDA BAŞARI İÇİN ÜÇ ÖNEMLİ MİHENK TAŞI 
İyi bir kariyer için kişinin hayatında üç önemli mihenk taşının olduğunu belirten Morhipo COO ve CFO'su Cem Yaşar Özey, bunları eğitim, yurtdışı tecrübesi ve aile olarak sıraladı. Özelikle yurtdışı tecrübesi ve aile yaşamının önemine değinen Özey, ''Yurtdışı tecrübesi çok önemli. Çünkü bambaşka bir dünya ve orada tek başınıza oluyorsunuz. Aileniz yanınızda olmadan gerçek hayatı öğreniyorsunuz, sıfırdan bambaşka bir hayata başlıyorsunuz. Diğer bir artısı ise farklı kültürlerde iş yapabilmeyi, onları anlayıp empati kurabilmeyi öğreniyorsunuz. Daha sonra bu empatiyi kendi kültürünüzde uygulamaya çalışmak da önemli kazanımlar elde etmenizi sağlıyor''dedi. Kişinin kuracağı aile hayatının iş yaşamı ile dengeli gitmesi gerektiğini söyleyen Özey, ''Bu denge şaştığı zaman iki taraftan birinde sıkıntı olabiliyor. Böyle olunca da kişiler yaşama amaçları olan mutluluğu kaybedip sadece hedeflerine yönelebiliyorlar. Bu hedefler de günümüzde daha maddi şeyler oluyor. Bu yüzden mutluluk amacını kaçırmamak açısından özel hayatla iş hayatının dengeye oturması çok önemli'' diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.