Hava Durumu

Bakırcılara ilgi her gün büyüyor

G20 zirvesi nedeniyle dünyanın gözünün çevrildiği Antalya'daki esnaflar, yabancı ülkelerin liderleri ve yanlarındakilerin ilgisini göstereceğini düşündüğü bakır işlemesi ürünler için yoğun talepte bulunuyor. Gaziantep'teki bakırcılar, Antalya'daki esnafın taleplerini karşılamakta zorlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakırcılara ilgi her gün büyüyor

G20 zirvesinin yapılanacağı Antalya'daki esnaflar, zirveyi ekonomik fırsata çevirmek için harekete geçti. Esnaflar, Türkiye'nin çeşitli illerindeki hediyelik eşyalardan bol miktarda depolarken, Gaziantep'ten de bakır işlemesi ürünlerin siparişini veriyor. Gaziantep'teki bakır ve sedefçiler, Antalya'nın taleplerini karşılamakta zorlanıyor. Gaziantep Sedefçiler ve Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, son bir ayda Antalya'dan gelen taleplerin bölgedeki bakırcı ve sedefçileri ihya ettiğini kaydetti. Talep patlamasına cevap verebilmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Açık, "G20 zirvesi dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin Türkiye'de bulunması, bunlar Türkiye için, bölgemiz için çok güzel oldu. Onların Antalya'da bile bir toplantı yapması, bizim satışlarımızı da önemli ölçüde arttırdı. Biz yaklaşık bir aydır Antalya esnafına durmadan mal gönderiyoruz. Gaziantep ekonomisi bile bu toplantıdan payını aldı. Bir de toplantının yapılacağı Antalya'yı düşünün. İnşallah bu toplantıların devamı gelir. İnşallah buna benzer toplantılar Gaziantep'te de olur. Bir aydır biz imalatçılar olarak Antalya'ya durmadan mal gönderiyoruz. Bu çok güzel oldu. Bugün düşünün dünya ekonomisi orada, zaten biz bunlara hitap ediyoruz. Ürünlerimiz yüzde 90 yerli ve yabancı turistlere hitap ediyor. Onun için talepte patlama yaşandı. 2 ay önce talep olmayan yerde şimdi talep patlaması oluyor. Toplantının bizim için ne kadar etkili olduğunu düşünün" dedi. Daha önce dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'a kendisinin özel yaptığı bakır işlemeli fincan takımın hediye edildiğini belirten Açık,"Ben bir ara ilk fincan yaptığımızda Clinton'a verdiler çok sevindiler, çok mutlu oldular" dedi. Açık, fincan hediyesinin bile ekonomik olarak geri dönüşü olduğunu belirtti.

ESNAFIN GÜNDEMİ G20 TOPLANTISI
Çeşitli sektörlerdeki esnafların gündeminde G20 zirvesi bulunduğunu belirten Açık, çarşıdaki herkesin birbirine Antalya'ya mal gönderip göndermediğini sorduğunu ifade etti. Satılan bir malın ileriye dönük satışlarda da etkili olduğunu anlatan Açık, "Burada insanlar birbirine 'siz bir şeyler verdiniz mi' diyor. Bizim vermemiz pek önemli değil, en azından siz verdiniz' diyorlar. En azından bu paralardan dolaylı olarak Gaziantep ekonomisine de girdi oluyor. Orada satılan bir mal, bizim de satışlarımızı etkiliyor. Bizler zincirleme bir sektörüz" diye konuştu. Bakır işlemeciliğinin Türkiye'de ve dünyada ayrı bir yeri olduğunu savunan Açık, insanlara bakırla birlikte bölgenin tarihini ve kültürünü de tanıtmış olduklarını da sözlerine ekledi.
Açık, Antalya'da dünya liderlerine verilecek hediyeler içerisinde de en çok rağbet görenin bakır ve sedef hediyelerinin olduğunu kaydetti. Yüklü miktardaki satılık bakır ürünlerinin yanı sıra özel bakır işlemesi tek ürünlerin de talebi geldiğini kaydeden Açık, benzer toplantıların arttırılması talebini yineledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.