Hava Durumu

Rusya'nın Türkiye ile ilgili hain planı...

Rusya'nın PKK'yı kullanarak Türkiye'den intikam almak istediğini belirten Ortadoğu Uzmanı İsmail Yaşa, "Rusya terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi destekleyerek Fırat'ın batısına geçmesini istiyor. Sonrasında ise, Türkiye'nin müdahalesini bekleyip bir Türk uçağını düşürmeyi planlıyor. Böylece Putin çizilen karizmasını yeniden kazanmak istiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'nın Türkiye ile ilgili hain planı...

Yıllardır terör örgütü PKK'ya el altından destek veren Rusya, uçak krizinden sonra ihaneti açıktan yapmaya başladı. Rusya, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah desteği vererek terörle ilgisini gözler önüne serdi. Akit'e konuşan Ortadoğu Uzmanı İsmail Yaşa, Rusya'nın PKK'yı kullanarak Türkiye'den intikam almak istediğini söyledi.

 RUSYA'NIN AÇIK İHANETİ

DAEŞ'le mücadele bahanesiyle Suriye'ye giren Rusya, muhalif grupları bombalarken terör örgütlerine açıktan destek veriyor. Kurulduğu günden bu yana PKK'ya gizli destek veren ve silah yardımı yapan Rusya, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye de aleni destek vermekten çekinmiyor. Son olarak Rusya'nın Halep'e bağlı Afrin kasabasının yakınlarında bulunan YPG kampına helikopterlerle ağır silah yardımı yaptığı biliniyor.

RUSYA'YA GÖRE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, PKK'yı terör örgütü olarak tanımadıklarına işaret ederek, "Türkiye'nin uluslararası terörizm sorunları ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Fakat PKK ve PYD, ne Rusya, ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınmamakta" yönünde skandal ifadeler kullanmıştı. Karlov, bu ifade ile terör örgütü PKK'ya verilen desteği meşrulaştırmak isterken, gazetemize konuşan Ortadoğu Uzmanı İsmail Yaşa, "Rusya uzun yıllar PKK'ya para desteği verdi. PKK'nın terör saldırılarında kullanılan silahların Rus yapımı olduğu bu desteğin kanıtıdır" dedi.

YPG RUSYA'YA SIĞINDI

Yaşa, PKK'nın Rusya'dan medet umduğunu ve Suriye'de rahat hareket edebilmek için Rusya'nın hava saldırılarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ayrıca YPG'nin Türkiye'den gelecek muhtemel hamle için Rusya'nın arkasına sığındığını ifade eden Yaşa, "Şu anda PKK'nın Rusya'dan isteği, hava saldırıları ile Fırat'ın batısına geçmek. Rusya'dan asıl beklenen, lojistik desteğin yerine hava saldırıları ile YPG'ye alan açması. Diğer taraftan ise, Türkiye'den herhangi bir tepki gelmemesi için YPG Rusya'nın arkasına sığınıyor" diye konuştu.

 MOSKOF'UN  İNTİKAM PLANI

Rusya'nın Türkiye'den intikam almak için YPG'yi desteklediğini vurgulayan Yaşa, hain planı ilk kez anlattı. Türkiye hava sahasını ihlal etmesiyle düşürülen uçağının ardından Rusya'nın karşı hamle yapmaya hazırlandığını belirten Yaşa, "Rusya, YPG'yi destekleyerek Fırat'ın batısına geçmesini istiyor. Sonrasında ise Türkiye'nin müdahalesini bekleyip bir Türk uçağını düşürmeyi planlıyor. Böylece Putin çizilen karizmasını yeniden kazanmak istiyor. Rusya, Türkiye'nin uçağını bir şekilde düşürmek için hazırda bekliyor" şeklinde konuştu.

BATI, RUS KATLİAMINDAN MEMNUN

Rusya'nın Suriye'de yaptığı katliamın Batı'nın da işine yaradığının altını çizen Yaşa, şöyle konuştu: "Günümüz dünyasında terör kavramı zayıflar için geçerlidir. Bugün Rusya açık olarak YPG'ye destek veriyor.  Verdiği desteği kitabına falan uydurmaya da çalışmıyor. Suriye'de sanki ABD ile Rusya arasında bir anlaşma var. Batı Suriye'de yapamadıklarını Rusya'nın yapmasına izin veriyor. Çünkü Batı; okul vursa, çocuk öldürse tepki görecek. Bunları Rusya'ya bırakıyor. Rusya'nın da tepki almamak gibi bir derdi yok." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.