Hava Durumu

Doğu soğuğa teslim!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının eksi 17'ye kadar düştüğü Erzurum'da şehir merkezindeki bir gölet buz tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2015 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2015 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Doğu soğuğa teslim!

Kar yağışı etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk havalar hayatı olumsuz etkiliyor. Gece yarısı hava sıcaklıklarının sıfırın altında 17 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da şehir merkezine yakın yerlerdeki dereler ve göletler buz tuttu. Yaklaşık 30 santimetre kalınlıkta buz tabakası oluşan gölette güzel manzaralar oluştu. Soğuk havaların etkisiyle kuşlar da soğuktan donarak öldü. Öte yandan, gece yarısı sıfırın altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücülere gizli buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Kışın Erzurum'da zorlu geçtiği ifade eden vatandaşlar, "Soğuk havadan korunmak için sıkı giyinmeye çalışıyoruz. Biz yıllardır bu soğuklara alışkınız. Erzurum'a kar ve soğuk yakışıyor" diye konuştular. 

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bölgede gece en düşük hava sıcaklığı; Erzurum ve Ardahan'da eksi 16, Kars'ta eksi 15, Ağrı'da eksi 14, Erzincan'da eksi 10 ve Iğdır'da eksi 8 derece oldu. 

Erzurum'da soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ana arterlerde Palandöken ve Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ekipleri de kendi mıntıkalarında olan cadde ve sokaklarda kar ve buzla mücadele çalışması yaptı.  Aşırı soğuklar nedeniyle donan toprak üzerinde çalışan işçiler kompresör yardımıyla kazı yaparlarken ateş yakarak ısınmaya çalıştılar.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.