Hava Durumu

Bir Yöneticiden Nasıl Lider Doğar?

İş dünyasında lider gelişiminin en önemli araçlarından birisi olarak kullanılan Yönetici Koçluğu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde gerçekleştirilen "Yönetici Koçluğunun Dönüştürücü Gücü: Liderlik Gelişiminde Kişiye Özelleştirilmiş Yaklaşım" başlıklı konferansta farklı yönleri ile ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2015 07:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bir Yöneticiden Nasıl Lider Doğar?

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) ve YDY Danışmanlık tarafından düzenlenen Yönetici Koçluğunun Dönüştürücü Gücü: Liderlik Gelişiminde Kişiye Özelleştirilmiş Yaklaşım başlıklı konferans, Yale Üniversitesi Klinik Psikoloji Profesörü Dr. Lawrence Vitulano ve ekibi Dr. Monica Nordhaus ve Dr. Michael Vitulano'nun katılımlarıyla gerçekleşti. İKBU Mahmutbey Yerleşkesi Fatma Altınbaş Konferans Salonunda gerçekleşen oturumun yöneticiliğini Dr. Yankı Yazgan yaptı. İngilizce olarak yapılan konferansta, yönetici koçluğu uygulaması bilimsel ve psikolojik perspektiflerle ele alındı.

Konferansta konuşan Dr. Yankı Yazgan, "Yale Üniversitesi'nden Dr. Lawrence Vitulano ve ekibi, Türkiye'de özellikle kurumlara koçluk uygulamalarında dünya standartlarını paylaşmak üzere geldiler. Kendisi aynı zamanda bir akademik psikolog. Bilimsel ve etik standartların uygulanmasıyla yöneticilere ve karar vericilere odaklanmayı, berrak düşünmeyi ve beraberindeki insanlarla birlikte çalışmayı, bunlara ilişkin temel ilkeleri anlatmak için buradalar. Ben de Türkiye'de onlarla ortaklık yapan ekibin lideri olarak kendilerine katılıyorum" dedi. Konferansın amaçlarını anlatan Dr. Yazgan, "İnsanlara odaklanma ve yaşamdaki anlamları keşfetme yönündeki çabalarına yol gösterdiğimizde, basit değişiklerle kişilerin ve kurumların yaşamında önemli değişiklikler olabildiğini ve bazen bu değişikliğin kendi arzu ettikleri tarzda bir dönüşüme de uğrayabildiğini göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Seminerin katılımcılara sağlayacağı katkılara değinen Yazgan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Hem öğrenci hem iş adamı hem yönetici her düzeyde öğrenmeye açık kişilerin bu toplantıdan çıktıklarında, kendi doğrularını bulmalarını, bu belirsizliklerle dolu dünyada ilerleyebilmelerini, kendi yeteneklerini fark edebilmelerini, potansiyellerini gerçekleştirmeleri için nasıl yollar izleyebilecekleri hakkında, kimlerden nasıl destek alacakları hakkında ve bu desteğin doğru bir destek olup olmadığını nasıl değerlendirecekleri hakkında ipuçları vereceğiz."

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNTEMLER KULLANIYORUZ"

Yale Üniversitesi, Yale Çocuk Araştırmaları Merkezi ve YDY Danışmanlık Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Lawrence Vitulano ise "YDY Danışmanlık olarak yönetici koçluğuna yaklaşımımız diğer yöntemlerden biraz farklı. Bizim yöntemimiz çok kişiselleştirilmiş ve sürdürülebilir bir yöntem. Kişiselleştirilmiş çünkü biz her bireye bir paketi uydurmaktansa o kişiye uygun yöntemleri kullanıyoruz" diye konuştu. Kişi, durum veya şirketle ilgili çok kapsamlı bir analiz yaparak;y yüzeysel değil derinlemesine inceleyerek gerçekten şirketi anlamaya çalıştıklarını kaydeden Vitulano şöyle devam etti: "Dolayısıyla bu sadece bir görüşmeyle değil, görüşmeleri takip eden görüşme, yazışma ve birçok değişik yöntemle uygulaması daha sürdürülebilir oluyor. Burada olmaktan ve bunu öğrencilere, öğretim üyelerine sunmaktan çok mutluyum."
Dr. Lawrence Vitulano, açıklamalarına şöyle devam etti: "Yale Üniversitesi olarak bütün cevapların bizde olduğunu söyleyemem. Dolayısıyla bu alanı bu işbirliği içinde daha fazla geliştirmek istiyoruz. Bizim işimizde en çok önem verdiğimiz konulardan biri şirkette çalışanların mahremiyeti. Yaptığımız çalışmalarda uluslararası işbirliği olduğu için şirketlerin ve kişilerin bilgilerini gizli tutmak ve bu şekilde ilerlemek bizim için çok önemli." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.