Hava Durumu

Bursa tramvaydan sonra hava aracı da üretecek!

Havacılığa yönelik imalatların Bursa'da yapılmasına ilişkin protokol, Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, raylı sistem araçlarının ardından hava araçlarının da Bursa'da üretilmesine yönelik çalışmaların resmen başladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa tramvaydan sonra hava aracı da üretecek!

Yapılan protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelişen ve büyüyen Bursa'da yeni bir hamle daha gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Hava araçlarının üretiminde kenti dünyada bir adım daha öne taşıyacak girişimlere UÜ'yle birlikte resmen başladıklarını söyleyen Başkan Altepe, "İnşallah aldığımız bu karar, sanayimiz, Bursa'mız ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurur" dedi.
Daha önce raylı sistem araçlarını Bursa'da üreterek büyük bir başarıya imza attıklarını, sıfır alt yapıdan şehrin caddelerinde boy gösteren vagonlarla Bursa'nın ismini bir üst lige taşıdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, hava araçlarının üretiminde de benzer stratejinin izleneceğini vurguladı. Başkan Altepe, "Uzay ve havacılığa yönelik her türlü çalışmayı, raylı sistem araçlarında olduğu gibi adım adım gerçekleştireceğiz. Hava araçlarının üretimi için tesislerin kurulması, pistlerin oluşturulması ve son kontrol istasyonları ajandamızdaki çalışmalarımız arasında bulunuyor" diye konuştu.
Yapılan protokolle birlikte yeni araçlar ve cihazlar üreterek, markalar oluşturarak Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah raylı sistem araçlarında olduğu gibi bu konuda da en kısa zamanda sonuç alacağız. 2 yıldır da bunun üzerinde ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Bursa'yı havacılık sektörünün lideri yapmak istiyoruz. Yapılan protokolle bu işi hızlandırmış, fiiliyata dökmüş oluyoruz. Yaklaşım ve desteklerinden dolayı UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ise, alınan önemli karar sebebiyle heyecanlı ve sevinçli olduğunu dile getirdi. Bursa'nın ihracatta olduğu gibi GSMH'da da ikinci konumda bulunduğunu, zenginliği ifade eden bu sıranın da yine havacılık gibi eşdeğer girişimlerle perçinleşmesi gerektiğine değinen Prof.Dr. Ulcay, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini dile getirmek kolay fakat bunu gerçekleştirmek zor. Bizler de üniversite olarak taşıdığımız sorumluluk gereği şehrimizin ve ülkemizin hedeflerine katkı koymak adına bu girişime ortak oluyoruz. Çorbada önemli bir tuzumuzun olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Yusuf Ulcay, protokole imza atmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin konu hakkındaki hassasiyetine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ile Rektör Prof.Dr. Ulcay, protokole birlikte imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.