Hava Durumu

Bu tatbikat gerçeği hiç aratmıyor

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Çorum'da deprem tatbikatı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2015 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu tatbikat gerçeği hiç aratmıyor

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), UMKE, 112 ve Jandarma ekiplerinin katılımıyla Düvenci Beldesi'nde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Senaryo gereği AFAD Deprem Dairesi'nden alınan verilere saat 13.20'de Samsun'un Ladik ilçesine bağlı Ayvalı mahallesinde 6.9 şiddetin deprem meydana geldi. Deprem Samsun'un yanı sıra Çorum, Amasya, Tokat ve Sinop'ta hissedildi.


Alo 122 AFAD hattına gelen ihbarda Düvenci Beldesi'nde içinde canlı olduğu düşünülen ve hasar meydana geldiği bildirilen binada arama ve kurtarma çalışmalarında bulunmak üzere arama kurtarma ekipleri gönderildi.


Deprem sırasında korkudan baygınlık geçiren ve hafif yaralanan 2 kişiye ekiplerce müdahale edildi. Baygınlık geçiren şahıs UMKE ve 112 ekipleri tarafından ambulansa alınırken, enkaz altında kalan kişi de AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı.


Ekiplerin çalışmalarının ardından AFAD Müdürü Elvan Kaya başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi toplantısının ardından tatbikat sonlandırıldı. Toplantıya diğer kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcilerde katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.