Hava Durumu

Türk askeri operasyon için o bölgeye gitti mi?

Türk askerinin Başika'da Musullu yerel güçlere askeri eğitim vermenin bir sır olmadığı söyleniyor

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2015 01:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2015 01:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türk askeri operasyon için o bölgeye gitti mi?

Türk askerleri 4 Aralık Cuma günü beraberinde 20'den fazla tank ile Musul yakınlarındaki Başika'ya konuşlandı. Aslında bu rutin bir rotasyon faaliyeti gibi görünüyordu. Ancak bu kez gönderilen asker sayısı önceki kerelere göre fazla olduğu için, haber büyük yankı uyandırdı.

Bağdat yönetimi asker sevkiyatına büyük tepki gösterirken Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) daha farklı yaklaştı. Cuma akşamı Türk askerinin bölgeye sevkıyatına dair haberler medyaya yansıdığında IKBY hükümet sözcüsü Sefin Dizayi "olayın rutin bir rotasyon işelmi olduğunu, ayrıca Türkiye'nin Başika'nın yanı sıra Diyana ve Kaleçolan'da da peşmergeye eğitim verdiğini belirtti. Sadece bu kez sevkedilen asker sayısının fazla olduğunu, ancak bunun da Türk askerinin eğitim verdiği kampın genişletilmesiyle ilgili olduğunu" belirtti.

Bağdat'ın tepkisi ise Kürt Yönetimi'nin aksine hayli fevri oldu. İşin garibi, Iraklı yetkililer sanki Başika'da Türk askeri olduğunu bugüne kadar bilmiyormuş gibi davrandılar.

Musul'un Sünnilerin katılmadığı bir askeri güç tarafından kurtarılmasının mümkün olmadığını bugüne kadar onlarca Iraklı yetkili söyledi. Irak ordusu bugün esamesi pek de okunmayan, varlığı yokluğu bir sayılabilecek bir örgüt. Zaten ülkenin güneyinde IŞİD'e karşı savaşı da ekseriyetle Şii milis güçleri yürütüyor. Kuzeyde ise IŞİD ile mücadelenin cephe hattında Kürtlerin milli ordusu konumunda olan peşmergeler var. Musul'un Sünni halkının bu iki güce de sıcak bakmadığını kestirmek ise zor değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.