Hava Durumu

E ticaret sitesi annelere kazanç kapısı açtı

İzmirli genç girişimciler, kurdukları e ticaret sitesi ile annelere kazanç kapısı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2015 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
E ticaret sitesi annelere kazanç kapısı açtı

İzmirli girişimciler bir yeniliğe daha imza atarak, annelere hem ihtiyaç hem de ticaret kapısı açtı. İkinci el anne-bebek ürünleri alışverişi için "ekonomikanne.com" adlı e-ticaret sitesini kuran genç girişimciler, önümüzdeki dönemde alım gücü olmayan annelerin cebinden para çıkmadan istedikleri ürünü alabileceği müjdesini verdi. Projeleri bir bebek için vazgeçilmez olan oto koltuğu, oda, bebek arabası, mama sandalyesi gibi ürünleri neredeyse yarı fiyatına annelere ulaştıran girişimciler, ödemenin kredi kartı, peşin veya taksitle yapılabildiğini belirtti.

Az kullanılmış bebek ve çocuk eşyalarının tekrar kullanımına olanak sağlamayı amaçlayan şirket ortakları Alper Özek, Ayşegül Yakut ve Fırat Yakut kurdukları e ticaret sitesinin anneler tarafından kısa sürede büyük ilgi gördüğünü belirtti. Sitenin ihtiyaçtan doğduğunun altını çizen Ayşegül Yakut, "Duru adında 3 yaşında bir kızım var, 3 yıl öncesinde bende her anne gibi tüketim çılgınlığına başvuruyordum. Bir sürü kıyafet, bebek gereçleri aldım. Üçüncü yıl sonunda dönüp arkama baktığımda artık kullanılmayan, çok az kullanılmış hatta sıfır bir sürü eşyamız vardı. 'Ne yapacağız' diye düşündüm ve bu siteyi kurma fikri ortaya çıktı" diye konuştu.

PİYASA FİYATININ ALTINDA ÜRÜNLER

Sitenin bütün anneleri, bebekleri ve çocukları ilgilendiren bir oluşum olduğunu kaydeden Ayşegül Yakut, her kesimden aileye hitap eden ürünlerin olduğunu ifade etti.
Türkiye'de ailelerin sıkıntılarına ortak olabilmek adına imkan oluşturduklarına dikkat çeken Yakut, "Alıcı annelerimiz piyasa fiyatının çok altında ürün alabiliyor. Yine satıcı annelerimiz artık kullanmadıkları atıl eşyalarını burada kazanca çevirebiliyor. İkinci el anne, bebek ürünlerinin alınıp satılabildiği güzel, güvenli bir site oldu" ifadelerini kullandı.

İKİ TARAF BİRBİRİYLE İLETİŞİME GEÇİYOR

Hem ihtiyaç hem de kazanç sağlanabilecek bir site kurduklarını vurgulayan şirket ortağı Alper Özek de, "Hem ihtiyacı olanlara hem de kazanç sağlamak isteyenleri buluşturan bir platform oldu" dedi.
Sitenin aynı zamanda kişiler arasında pazarlık yapma, özel mesajlaşma imkanı sunulduğunu dile getiren Özek, şunları söyledi: "Ürünün satışa sunulmasından sonra site üzerinde bir mesajlaşma bölümü bulunmaktadır. İki kişinin arasındaki iletişimi sağlayan bu iletişim, tamamen iki tarafın pazarlık yapmasına imkan veriyor. Satış iki tarafın karşılıklı iletişim bilgileriyle daha rahat hale geliyor."

"KONTROL EDİP ONAYLANMADAN ÜCRET VERİLMİYOR"

Sistemde ücretin karşı tarafa aktarılması noktasında devreye girdiklerini anlatan Özek, sözlerine şöyle devam etti: "Satış olduktan sonra ücret tabii ki karşı tarafa aktarılmıyor. Bu tarz bir güvenlik ticaret sistemi mevcuttur. Site üzerinde karşı taraf satıcı kişiye kargoyu yollayıp, alıcı kişi kontrol edip onay vermeden satıcıya para ulaştırılmıyor. Tamamen havuz hesabında bulunuyor. Ürün iade olacak olursa farklı bir ürün gönderildiyse yine aynı şekilde satıcı ürününü tekrar alana kadar para iadesi alıcıya yapılmıyor."

"SİSTEMDEKİ ÜRÜNLER HİJYENİK"

Sistem de bulundurulan ürünlerde hijyene özen gösterildiğini aktaran Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki taraf tamamen konuşarak, sohbet ederek hem ürünün hijyeni hem de ne kadar kullanıldığı hakkında detaylı bilgiye sahip olabiliyor. Zaten günümüzde alınan bebek ürünleri uzun süre kullanılmıyor. Maksimum altı ay kullanılan ürünler mevcut ki satıcı kişiden bu ürünlerinde altı ay sonunda ne kadar yıpranmış olacağına dair bilgi alabiliyor. Zaten ürün kişilerin eline geldiğinde eğer bahsedilen ürün gibi değilse, bir kırığı varsa, hijyenik açıdan düzgün bir şekilde değilse ürünü geri iade etme hakkına sahipler."

ALIM GÜCÜ OLMAYAN ANNELERE MÜJDE

Özbek, alım gücü olmayan annelere de müjde vererek, "Aynı zamanda sitemiz önümüzdeki aylarda sosyal sorumluluk projesi olarak ihtiyacı olan, alım gücü çok kuvvetli olmayan annelerimize yardımcı olacak. Bu kapsamda annelere bazı firmalarla yapmış olduğumuz anlaşmalar doğrultusunda hiçbir ücret talebinde bulunulmadan ihtiyacı olan ürünlerin gönderilmesi sağlanacaktır. Bununla ilgili herhangi bir ücret ceplerinden çıkmayacak" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.