Hava Durumu

129 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Fethiye İlçesinden yasa dışı yollarla Yünanistan'ın Rodos adasına kaçmaya çalışan çoğunluğu Suriyeli 129 kaçak göçmen Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik 65 Bot Komutanlığı işbirliği ile yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
129 kaçak göçmen yakalandı

Ölüdeniz Mahallesi Gemiler koyundan yaklaşık 14 metre boyundaki bir hizmet botuna binen çoğunluğu Suriyeli ve Afganistanlı toplam 129 kaçak göçmen 5 mil açıkta tekne arızalanınca Sahil Güvenlik ve Jandarmanın birlikte yaptığı operasyonla yakalandılar. Denizde havanın oldukça kötü olması nedeniyle sabaha karşı erken saatte devriyeye çıkan Sahil Güvenlik 65 Botu gemiler koyundan 14 metrelik hizmet botuna binen 33'ü çocuk,31'i bayan 65'i erkek çoğunluğu Suriyeli ve az sayıdaki Afganistan uyruklu göçmenleri Ölüdeniz'e 5 mil açıkta dalgalar arasında gördüler. Jandarma ile işbirliği yapan Sahil Güvenlik ekibi makinesi arızalanan bota yaklaştığında 129 kaçak göçmeni yakaladı.

Teknede soğuk hava ve rüzgar nedeniyle üşümüş vaziyetteki çocuk, kadın ve diğer göçmenler hemen Sahil Güvenlik Botuna alındılar. Göçmenlerin kaçmaya çalıştığı arızalanan tekne sahil güvenlik botuna bağlanarak Fethiye Limanına çekildi. Kaçak göçmenler gurup gurup tekneden indirilip ifadeleri alındı. Bazı çocukların ağlaması görenleri üzüntüye boğdu. Kaçak göçmenlerin bir gece önce Antalya'dan Gemiler koyuna getirilip bırakıldığı organizatörlerinde kayıplara karıştığı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.