Hava Durumu

Pülümür'ü define avcıları bastı

Tunceli'nin Pülümür ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Pülümür Çayı üzerinde bulunan tarihi Hanım Köprüsü'nün başı definecilerle dertte. Restore edilmeyi bekleyen köprü, defineciler tarafından her geçen gün biraz daha tahrip edilirken, ilçe sakinleri söz konusu duruma tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Pülümür'ü define avcıları bastı

Pülümür ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Pülümür Çayı üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin edilen tarihi Hanım Köprüsü definecilerin hedefi haline geldi. Restore edilmeyi bekleyen köprü her geçen gün biraz daha tahrip edilirken, vatandaşlar söz konusu duruma tepki gösterdi. İlçe sakinlerinden Yakup Kalkan, köprünün kilit taşlarının düşmek üzere olduğunu belirterek, "Müdahale edilmezse yıkılacak. Yıllardır restorasyonunun yapılmasını beklediğimiz köprü halen restore edilmedi. Turistler tarafından da ilgi gören bir köprü. Bir an önce restore edilerek, definecilerin elinden kurtarılmasını ve turizme kazandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Tarihi köprünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten Binali Can adlı ilçe sakini ise, "Köprü ile ilgili önlemler alınmadı. 'Restore edilecek' dendi ancak halen restore edilmedi. Bahar ayında yağan yağmur ile köprü zarar görmekte. Bu köprünün bir an önce restore edilerek, ilçemize kazandırılması taraftarıyız, çünkü köprüyü görmek için gelen turistlerde üzüntü duyuyor. Bir tarih gözümüzün önünde yok oluyor" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.