Hava Durumu

Irak'tan Türkiye'ye küstah tehdit!

Ülkesinin yarısı işgal altında olan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Türkiye'nin askerlerini Irak'tan çekmeyi reddetmesinin ciddi gerilime yol açacağını söyleyerek üstü kapalı bir tehditte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2015 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2015 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Irak'tan Türkiye'ye küstah tehdit!

Arap Birliği'nin Kahire'deki toplantısının ardından konuşan Caferi, "Türkiye, ilişkilerin normale dönebilmesi için Irak'tan askerlerini çekmeli. Türkiye'nin Irak topraklarından çıkmayı reddetmesi durumunda ciddi bir gerilim çıkar. Iraklılar, oluşan koşullara bakılmaksızın topraklarının hiçbir karışını bırakmaz"dedi.

Caferi, "Irak'ın egemenliği, kimsenin ihlal etmesine müsaade etmeyeceğimiz kırmızı çizgidir. Biz, daha önce de olduğu gibi Irak'ın güçlü diplomasisine bağlıyız. Türkiye'nin askerlerini çekmesi için tüm diplomatik araçları kullandık. Ancak Türkiye, kuvvetlerini Irak topraklarına konuşlandırmakta inat ediyor" ifadelerini kullandı.Tüm olasılıkları göze aldıklarını ifade eden Iraklı bakan, "Eğer Türkiye, askerlerini çekmeye yönelik çağrılara uymazsa Irak'ın önünde tüm kapılar açık olacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.