Hava Durumu

Bursa'da zeytin ve turşu festivali

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da zeytin ve turşu festivali

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Zeytin ve Turşu Festivali büyük coşkuya sahne oldu.
37. Orhangazi Zeytin Festivali ile ilki geçen yıl yapılan Turşu Festivali'nin ikincisi birlikte yapıldı. Festival, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile çok sayıda vatandaş ve yetkilinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Alanı'ndaki festival alanının kurdelesini ise protokol mensupları kesti. Mehter takımı konser verirken, folklor ekipleri de gösteri sundu.
Zeytin, yemek, tatlı ve kompozisyon yarışmalarında girenlere ödülleri verildi. Köy kervanı geçişinde renkli görüntüler yaşandı. Köy muhtarlıkları tarafından hazırlanan araçlar resmi geçit yaptı. Dereceye giren muhtarlıklara ödül verildi.
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bu yıl Zeytin Festivali'nin 37'ncisini düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl Zeytin ve Turşu Festivali'ni birlikte yapma kararı aldıkl. Aslında Turşu Festivali'ni eylül ayında yapacaktık. Ancak ülkemizde yaşanan terör olayları sebebiyle bugüne ertelemek durumunda kaldık. Seneye Turşu Festivali'ni asıl yerinde Gedelek Pınarbaşı'nda yapacağız. Festivaller, o bölgenin değerlerinin tanıtımına katkı sağlıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.