Hava Durumu

Eski tip yazar kasalar tarih oluyor

Mükelleflerin 2016 yıl başına kadar eski tip yazar kasaları hurdaya ayırak yerine elektronik tebligata (e-tebligat) uygun yeni nesil yazar kasalar almaları gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Eski tip yazar kasalar tarih oluyor

Elektronik tebligat uygulaması 2016 yılbaşı itibariyle uygulanmaya başlanacak. Bütün mükelleflerin elektronik tebligat adresi ve e-tebligat uygulamasına uygun yazar kasa almaları gerekiyor. Gereken işlemleri yapmayan mükellefleri ise ceza bekliyor.

Yeni düzenlemeye göre elektronik tebligat yapılacak kişi veya tüzel kişiler şunlar: Kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar (kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) bir de isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep edenler. Kendi işine elektronik ortamda tebliğ yapılabilecek olanlar, tebliğle belirlenen sürelerde bildirimde bulunarak elektronik tebligat adresi almak ve elektronik tebligat sistemini kullanmak zorundalar. Bu mükelleflerin haricinde kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep eden kişiler de sistemden isteğe bağlı olarak yararlanabilecek.
Maliye Bakanlığı, vergi memurları veya posta kanalıyla yaptığı tebligatları yılbaşından itibaren internet vergi dairesi ve e-tebligat sistemi üzerinden yapacak. Ancak isteyenler yine kağıt ortamında yapabilecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.