Hava Durumu

Bursa'nın yel değirmenine ödül

Nilüfer Belediyesi, Gölyazı'da restore ettiği yel değirmeni ile ödül aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'nın yel değirmenine ödül

Tarihi ve kültürüne sahip çıkan Nilüfer Belediyesi, hayata geçirdiği bir projeyle daha ödüle daha layık görüldü. Nilüfer Belediyesi, Bursa'nın antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı'da uzun süre kömür deposu olarak kullanılan eski yel değirmenini restore etti. Nilüfer Belediyesi'nin örnek çalışmalarından biri olan proje, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü.

Tarihi Kentler Birliği'nin, belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi için gerçekleştirdiği "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Nilüfer Belediyesi'ne "proje" dalında ödül verildi. Antalya'da YAPEX Restorasyon Fuarı'nda düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gonca Höyüklü ve projede yer alan ekip birlikte katıldı. Törende büyük ödül ve özel ödüllerin yanı sıra 5 proje, 5 uygulama ve 6 süreklilik ödülü ile 13 başarı belgesi sahiplerini buldu.
Nilüfer Belediyesi'nin ödülünü Başkan Mustafa Bozbey'e, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Evrim takdim etti. Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yarışmayı üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek maksadıyla düzenlediklerini belirterek, birliğin verdiği hibe desteğiyle 190 projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Yarışmada ödüller, mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirleniyor.

Nilüfer adına böyle bir ödülü almaktan mutlu olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, kentin tarihi ve kültürüne sahip çıkacak projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Bozbey, restore edilen yel değirmeninin 2300 yıllık tarihe sahip Gölyazı'ya ayrı bir turistik değer kazandıracağını belirterek 'Bu turizm değerine Gölyazılılar sahip çıkacak. Bundan böyle bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı her bir turist bu yel değirmenine mutlaka uğrayacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.