Hava Durumu

YSK'dan MHP'nin Tokat itirazına ret

MHP Tokat İl Başkanlığı tarafından seçimlerde oy sandıklarının yeniden sayılmasına yönelik yapılan itirazın YSK tarafından reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
YSK'dan MHP'nin Tokat itirazına ret

MHP 25. Dönem Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, oy sandıklarının yeninden sayılması için 5 gün önce ilçe ve İl Seçim Kurullarına başvurmuştu. İlçe ve il seçim kurullarının itirazları ret kararı vermesi üzerine YSK'ya yapılan itiraz da reddedildi. Başkan, sosyal medya hesabından kararla ilgili, "YSK'ya yapmış olduğumuz son itirazımızın da reddedildiği bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Başka bir yasal yol kalmadığı için seçim sonuçları kesinleşmiştir. Tokat'ımız için hayırlara vesile olmasını dilerim" şeklinde paylaşımda bulundu.

YSK tarafından verilen kararı değerlendiren Başkan, "YSK'nın sandıklardaki iddiaların çok ciddi olmasına rağmen seçim sonuçlarını etkilemeyeceği düşüncesi ile itirazımızı reddetmesi tamamen işin kolayına kaçmış olmuştur. Halbuki sandıklarda farklı oy pusulaları geçmiş dönemlerde bile o yörelerdeki seçimleri iptal ettirmiştir. Ama sonuçta böyle bir karar verildi. Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Aynı şey Adalet ve Kalkınma Partisi lehine olsa idi kararda farklı karar çıkabilirdi. Bir sandıkta farklı 3 oy pusulasının çıkması bile diğer sandıklara bakılmasını gerektiren bir durumdur. Ama bakılmaması bu konuda yeterli adaletin teşekkül etmemesine vesile olmuştur. Yurt dışı ile birlikte 748 oy farkı var. Yurt dışı oyların sürekli iktidar lehine durum oluşturması yurt dışı oyların memlekete göre tasnif edilmemesi adalet ve eşitlik ilkesine aykırı, Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi gereken bir konu. Örnek veriyorum yurt dışı oylar İstanbul veya Sakarya için verdiği oy yüzünden Tokat'ın vekilini etkiliyor" diye konuştu

Tokat'ta 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 3 olan milletvekili sayısını 4'e çıkarırken, CHP 1 milletvekilliği sayısını korumuştu. MHP ise milletvekili çıkaramamıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.