Hava Durumu

Demirtaş'tan Lavrov'a: Uçağın düşürülmesine tepki verdik

Türkiye'nin hava sınırını ihlal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından soluğu Rusya'da alan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesi başladı. Demirtaş-Lavrov görüşmesinin Rusya tarafından canlı yayından verilmesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Demirtaş'tan Lavrov'a: Uçağın düşürülmesine tepki verdik

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'nın son dönemde Türkiye'ye ilişkin çirkin algı operasyonlarına destek olmak için Moskova'ya gitti.

Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşüyor. Demirtaş'ın görüşmesinin Rusya'nın devlet kanalları tarafından özel canlı yayınlarla aktarıldı.

RUSYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

​Selahattin Demirtaş, görüşmenin basına açık bölümünde, bu zor dönemde Rusya ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi.

Sergey Lavrov ise Rusya'nın DAİŞ'le mücadele eden gruplarla aktif işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Demirtaş'ın Rusya'daki temasları kapsamında partisine ait Moskova bürosunu açması bekleniyor.

Demirtaş'ın Rus bakanla görüşmesinde "Cerablus hattının PYD'ye bırakılması için destek verin, hem Türkiye'yi zor durumda bırakın hem de desteğimizi alın" diyeceği belirtildi.

FIRAT'IN BATISI STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Fırat'ın batısı, PYD'nin elindeki Kobani ve Afrin'in birleşmesi için ve Suriye'nin kuzeyinde bir PKK kordidoru oluşması açısından stratejik öneme sahip.

'TÜRKİYE'DE DESTEĞİMİZ HDP'YE'

Bu görüşmede Lavrov Demirtaş'a, Türkiye siyasetinde HDP'yi desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceeklerinin garantisini verdi. Demirtaş ise Lavrov'un sözleri üzerine Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin yanlış olduğunu ve uçağın düşürülmesine tepki gösterip AK Parti hükümetini eleştirdiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.